1ος ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΥ

(Ελάτε τα Χριστούγεννα να τρέξουμε στο βουνό)

 

Η Τοπική Κοινότητα Καστορείου του Δήμου Σπάρτης

και ο Αθλητικός Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Σπάρτης

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ

Τον 1ο Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου

Και αγώνα παιδιών 2χλμ.

 

με την φιλική συμμετοχή  του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου ΄΄Η ΛΟΥΣΙΝΑ΄΄

της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης

και του 30ου Συστήματος Προσκόπων Σπάρτης

 

1)ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΥ

Ημερομηνία διεξαγωγής: 22/12/2013

Tόπος διεξαγωγής: Καστόρι Λακωνίας Δήμου Σπάρτης (το Καστόρι βρίσκεται πάνω στον Ταΰγετο-20χλμ. από την Σπάρτη. Με το που μπείτε στην Σπάρτη ερχόμενοι από Αθήνα, στον κόμβο του νοσοκομείου της Σπάρτης, υπάρχει η πινακίδα που λέει Καστόρι, Λογκανίκος, Γεωργίτσι, στρίβετε δεξιά στην κατεύθυνση της πινακίδας και μετά από 20 χλμ. θα βρείτε το Καστόρι. Πάνω σε αυτόν τον δρόμο δεν στρίβετε πουθενά).

Ώρα διεξαγωγής: 10.00 π.μ. για τον Ορεινό Ημιμαραθώνιο, 10.30 π.μ. ο αγώνας των μικρών παιδιών, πάνω στον κεντρικό δρόμο του Καστορίου, απέναντι από την εκκλησία και έξω ακριβώς από τα γραφεία των φίλων του Ταϋγέτου ΄΄η Λουσίνα΄΄.

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ίδιο σημείο-στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου απέναντι από την εκκλησία. H διαδρομή του ορεινού ημιμαραθωνίου είναι 21.200 μέτρα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της, αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα και θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθούν οι δρομείς κατά την διάρκεια του αγώνα. Από αυτά τα 21.200 μέτρα, τα 3.290μέτρα είναι άσφαλτος(Γέφυρα-Άγιομάμας-Μαρμαρογέφυρο), τα 4.300 μέτρα είναι χωματόδρομος, στα εξής σημεία:

-Άγιομάμας-αρχή μονοπατιού 750+750μ.=1.500 μέτρα

-Καμάρια-Στροφή Λουσίνας: 500 μέτρα

-Σταυρούλης-Αρχή Ζώνης: 300 μέτρα

-Τέλος ζώνης-Αγ.Νικόλαος: 1.990 μέτρα

Ενώ τέλος τα μονοπάτια είναι 13.610 μέτρα. Οπότε οι αναγωγές σε ποσοστά επί τις εκατό όσον αφορά την διαμόρφωση της διαδρομής είναι:

μονοπάτια:  64,2%

άσφαλτος: 15,5%

χωματόδρομος δασικός:  20,3%

 

Υψομετρικά προφίλ:

-Μαρμαρογέφυρο -μέχρι σημείο ΜΩΒ ΤΡΙΓΩΝΟ 

  Ελάχιστο: 400μ.

  Μέγιστο: 1434μ.

  Ανάβαση: 1320μ.

  Κατάβαση: 286μ.

 

-Μαρμαρογέφυρο-ΑγιοΜάμας-Γέφυρα

 Ελάχιστο: 400μ.

 Μέγιστο:   507μ.

 Ανάβαση: 162μ.

 Κατάβαση: 78μ.

 

Οπότε το μέγιστο υψομετρικό που φτάνει η διαδρομή είναι 1.434μέτρα.

 

Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

 

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Προτείνουμε να μην συμμετάσχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες και θα χρειαστούν περαιτέρω αυξημένες ικανότητες σε αγώνες βουνού.

 

Πόντοι για τον OLYMPUS MARATHON: Ο αγώνας κατόπιν συνεννόησης με την Οργανωτική Επιτροπή του OLYMPUS Marathon, δίνει τους αντίστοιχους πόντους με βάση τα αποτελέσματα του καθενός δρομέα στον αγώνα, ώστε να μπορέσει να μαζέψει τα κατάλληλα μόρια προκειμένου να συμμετάσχει στον OLYMPUS MARATHON. Μετά το πέρας του αγώνα, τα αποτελέσματα θα σταλούν στην Οργανωτική Επιτροπή του OLYMPUS MARATHON, προκειμένου να βγουν τα μόρια που αντιστοιχούν στον καθένα.

 

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν 6 σημεία τροφοδοσίας πάνω στην διαδρομή. Αυτά είναι τα εξής:

1) Είσοδος μονοπατιού στο 4,35 χλμ.

2) Θέση Λάτα  στο 7,25 χλμ.

3) Λουσίνα στο 10,15

4) Θέση Αγ.Νικόλαος στο 13,65

5) Θέση Λάτα στο 17,15

6) Είσοδος Μονοπατιού στο 20ο χλμ.

Στα σημεία ανεφοδιασμού θα υπάρχει νερό, ισοτονικό, σταφίδα και αλμυρά.

 

Ιατρική κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός, ενώ στο Καστόρι θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί

 

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού τις 4 ώρες(μέχρι τις 14.00).

 

Φύλαξη πραγμάτων: Στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου ΄΄Η Λουσίνα΄΄, οι δρομείς θα μπορέσουν να εναποθέσουν τα πράγματά τους με ασφάλεια, μέχρι να τελειώσει ο αγώνας και να τα παραλάβουν.

 

Μοίρασμα αριθμών ΒΙΒ Νumber: Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου ΄΄Η Λουσίνα΄΄, τις εξής μέρες και ώρες:

-το Σάββατο 21/12/2013 από τις 17.00-20.00

-την Κυριακή την ημέρα του αγώνα δηλαδή, από τις 08.00

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα(στις 09.00)

 

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο καθώς και δίπλωμα. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα γίνουν και ειδικές βραβεύσεις. Επίσης με το τέλος του αγώνα θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα δρομέα σακούλα με προϊόντα και αναμνηστικά με τις φροντίδες των κατοίκων του Καστορείου.

 

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

 

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει στον αγώνα έμπειρο συνεργείο όπου θα κάνει την χρονομέτρηση του αγώνα με απόλυτη ακρίβεια, προκειμένου να βγουν τα αρτιότερα και ακριβέστερα αποτελέσματα, σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο.

 

Μετά τον αγώνα: Μετά τον αγώνα θα προσφερθεί δωρεάν χειμωνιάτικο γεύμα στους δρομείς καθώς και ντόπιο κρασί, με την επιμέλεια και τις φροντίδες των κατοίκων του Καστορείου και των υπεύθυνων συλλόγων, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να κάτσει σε κάποια από τις ταβέρνες του χωριού, αν επιθυμεί να γευτεί και κάτι παραπάνω από τα ντόπια εδέσματα.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ: Θα οργανωθεί, αυθημερόν(για τις 22/12/2013) δωρεάν εκδρομή για το Καστόρι για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν. Η εκδρομή θα ξεκινήσει στις 04.45 π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη(Μεταξουργείο), έξω από το ξενοδοχείο STANLEY. Η επιστροφή από το Καστόρι θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 μ.μ. Η εκδρομή θα κλείσει μόλις συμπληρωθούν οι 54 διαθέσιμες θέσεις του πούλμαν. Για κρατήσεις θέσεων καθώς και πληροφορίες για την εκδρομή απευθυνθείτε στο 6943480866(Καρκαλέτσης Βασίλης).

 

Διαμονή: Όσοι φίλοι δρομείς επιθυμούν να έρθουν από τις προηγούμενες μέρες στο Καστόρι, προκειμένου την διαμονή τους, μπορούν να απευθυνθούν στα ξενοδοχεία του Καστορείου ή και στο γειτονικό Γεωργίτσι, ή ακόμα μπορούν να μείνουν και στην Σπάρτη όπου υπάρχουν αρκετές επιλογές.

Για το Καστόρι μπορούν να απευθυνθούν στα εξής ξενοδοχεία:

΄΄Ο Πολυδεύκης΄΄: τηλ. 6972674375

Ξενοδοχείο-΄΄το Καστόρι΄΄: τηλ.: 6945551049

Στο γειτονικό Γεωργίτσι(8 χλμ. από το Καστόρι) μπορούν να απευθυνθούν στο:

Το Μπαλκόνι του Ταϋγέτου: τηλ.: 27310 61062/ 6940 807330

 

Συμμετοχές για τον αγώνα: Συμμετοχές για τον αγώνα μπορείτε να στείλετε με τους εξής τρόπους:

στο email: kastoreios@gmail.com

στο fax: 215 5408840

-τηλεφωνικά στο: 6909389162(Γορανίτης Παύλος)

Όπου θα αναφέρετε το όνομά σας, τον σύλλογο που τυχόν ανήκετε και την ηλικία σας.

Πληροφορίες για τον αγώνα και την περιοχή: Για οποιεσδήποτε άλλες τυχόν πληροφορίες επιθυμείτε σχετικά με τον αγώνα και την περιοχή μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα:

 -6909389162(Γορανίτης Παύλος),

-6977719682(Οικονομάκης Γιώργος)

-ή στον διαδικτυακό τόπο του Καστορίου το: http://tokastori.wordpress.com/

 

2)ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 2 χλμ.

Ο αγώνας των παιδιών 2 χλμ. θα διεξαχθεί παράλληλα την ίδια ημέρα με τον αγώνα των ενηλίκων. Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10.30, θα είναι 2 χλμ. και η διαδρομή θα είναι Καστόρι-Καστρί-Καστόρι. Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα θα είναι κοινός και θα ξεκινήσει από εκεί που θα ξεκινήσει ο αγώνας των ενηλίκων. Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα. Δηλώσεις για τον αγώνα των παιδιών θα γίνουν δεκτές πριν τον αγώνα

 

Χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα είναι οι:

– Διαδικτυακός τόπος Καστορίου: http://tokastori.wordpress.com/

Ελλάδα TV

-ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ

REPORT 24

NOTOS PRESS

Nότος 94,9

FLY FM

-Ραδιόφωνο ΄΄ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7΄΄

Star FM 94,1

Επίλογος: O αγώνας στο Καστόρι, έρχεται να προστεθεί σε μία πλειάδα σπουδαίων ορεινών αγώνων που διεξάγονται στην χώρα μας. Ευελπιστούμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και των απαιτήσεών σας, και να σας δώσουμε έναν αγώνα που θα συνεχιστεί επί πολλά χρόνια. Θα χαρούμε πολύ να βρεθείτε κοντά μας και να έρθετε ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις μετακινήσεις με τα πούλμαν

Οι αρχικές μας προβλέψεις για τα 2 πούλμαν τα οποία χορηγήθηκαν από την διοργάνωση ΔΩΡΕΑΝ, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, οπότε σκεφτήκαμε ως Οργανωτική Επιτροπή, να βάλουμε και 3ο το οποίο ήδη έχουν προκρατήσει θέση συνάδελφοι δρομείς. Όμως το 3ο πούλμαν, η διοργάνωση δεν μπορεί να επωμιστεί και αυτό το κόστος, οπότε σκεφτήκαμε, να μπει ένα συμβολικό ποσόν της τάξεως των 5 ευρώ ΜΟΝΟ, ώστε να μπορέσει να ναυλωθεί το 3ο και αν χρειαστεί και 4ο πούλμαν. Το κόστος αυτό θα αφορά όλους τους συμμετέχοντες, με τα πούλμαν, δρομείς, ακόμα και αυτούς που είχαν δηλώσει με τα 2 πρώτα, όταν και είχαμε ανακοινώσει για δωρεάν μετακίνηση. Σας ζητάμε συγνώμη για αυτή την αλλαγή, αλλά επαφιόμαστε στην καλή σας διάθεση, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε, όσους περισσότερους συνάδελφους δρομείς μπορούμε, λόγω της αυξημένης ζήτησης. Με πέντε ευρώ μόνο, θα απολαύσετε τον αγώνα, μετακίνηση από Αθήνα αυθημερόν και το φαγητό μετά το τέλος. Προφανώς και αυτό το κόστος ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ.

 

Σχετικά με εναλλακτική διαδρομή σε περίπτωση κακοκαιρίας

Θα θέλαμε επίσης να σας γνωστοποιήσουμε, ότι σε περίπτωση σφοδρής κακοκαιρίας, που σημαίνει μεγάλη νεροποντή, πράγμα το οποίο όλοι απευχόμαστε, η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, διάλεξε μία εναλλακτική διαδρομή, ώστε να μην αναβληθεί ο αγώνας, και να μην πάνε χαμένα, ο κόπος των διοργανωτών, των κατοίκων της περιοχής, καθώς και τα έξοδα που θα κάνουν οι φίλοι δρομείς προκειμένου να έρθουν να τρέξουν στον αγώνα. Έτσι για αυτούς τους λόγους επιλέχτηκε μία ασφάλτινη διαδρομή, μήκους 22 χλμ., που θα ξεκινήσει από το Καστόρι, θα φτάσει στο χωριό της Αγόριανης στον Ταΰγετο και θα ξαναγυρίσει στο Καστόρι, μήκους 22χλμ.συνολικά. Η περίπτωση να επιλεχθεί αυτή η διαδρομή, την θεωρούμε πολύ απομακρυσμένη, μιας και την εποχή που βάλαμε τον αγώνα, εκλείπουν οι βροχές. Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε και αυτό το ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση σε μία τέτοια πιθανότητα, θα παρθεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, και αφού πρωτίστως έχει ελεγχθεί ενδελεχώς, η διαδρομή του αγώνα που έχει προκριθεί για να αποτελέσει τον 1ο Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου. Για εμάς μεγαλύτερη σημασία και αξία έχει η ασφάλεια των συνάδελφων-δρομεών και κινούμαστε πάντα με γνώμονα αυτή.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή