ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε κάτω από το σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» την Κυριακή 19 Μάιου 2013 ο 4ος λαϊκός αγώνα δρόμου «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2013» προς τιμήν του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή της δημοκρατίας Μίκη Θεοδωράκη.

Την διοργάνωση είχαν αναλάβει ο Δήμος Γορτυνίας με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) ενώ υποστήριξαν με έργα και την παρουσία τους πολλοί από τους τοπικούς φορείς όπως: Ο σύνδεσμος Ζατουνιτών, το Μουσείο Ζάτουνας «Μίκης Θεοδωράκης»,  οι πολιτιστικοί σύλλογοι Βαλτεσινίκου «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», τα δημοτικά συμβούλια των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων, κ.α.

Οι δρομείς διέτρεξαν απόσταση 24,3 χιλιομέτρων, με αφετηρία τη Ζάτουνα και τερματισμό το Βαλτεσινίκο. Την τεχνική ευθύνη ολοκλήρωσης του αγώνα, είχε λόγω τεχνογνωσίας, ο εκ των συνδιοργανωτών, Σύλλογος  Δρομέων Υγείας Αθήνας και η αρτιότητα του υπήρξε μοναδική.

Συμμετείχαν συνολικά 140 αθλητές, Μαραθωνοδρόμοι και μη, από όλη την Ελλάδα, και τερμάτισαν 133.   

Πρώτος  έκοψε το νήμα ο Γεώργιος Τσιγερίδης με χρόνο 1:46:19 ανεξάρτητος.

Δεύτερος ο Γεώργιος Κολαϊτης με χρόνο 1:46:50 του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής και τρίτος ο Σωτήρης Κωνσταντέλος με χρόνο 1:48:47 ανεξάρτητος.  

Από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μακρίδη Ελίνα με χρόνο 2:03:33

Δεύτερη η Σοφία Κασίμη ανεξάρτητη με χρόνο 2:07:27 και τρίτη η Μαρία Χαραλαμποπούλου του συλλόγου δρομέων υγείας Τρίπολης με χρόνο 2:08:44

 

Μεταξύ των αθλητών έλαβε μέρος και ένας τυφλός, παραολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος συνοδεία οδηγού, ο Στέργιος Σιούτης, που συνόδευε ο Παύλος Διακουμάκος και τερμάτισαν με χρόνο 2:12:05  και δίδαξαν πολλά με το παράδειγμά τους.

Στους νικητές αποδόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και έπαθλα. Τα έπαθλα  φιλοτέχνησε και προσέφερε δωρεάν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αγώνα ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου όπως άλλωστε κάνει κάθε φορά μέχρι σήμερα. Τις φανέλες των εθελοντών προσέφεραν επίσης για δεύτερη χρονιά οι επιχειρήσεις του Ζατουνίτη κυρίου Δρούλια. Όλοι που έλαβαν μέρος αλλά δεν μπήκαν στα μετάλλια, παρέλαβαν το ειδικό μπρούτζινο μετάλλιο και δίπλωμα  συμμετοχής. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η παράσταση στα μετάλλια που δόθηκαν, έχει σχεδιαστεί από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Βαλτεσινίκου, σε εργασία τους με θέμα τον συγκεκριμένο αγώνα.

 

Αξίζουν τα συγχαρητήρια μας σε όλους, του δρομείς που συμμετείχαν, στους εθελοντές που η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητη, στα παιδιά των Δημοτικών σχολείων Βαλτεσινίκου Δημητσάνας και Βυτίνας που με τα μοναδικά θεματικά (για το Θεοδωράκη) έργα ζωγραφικής που έκαναν με την παρακίνηση των δασκάλων τους έδειξαν την ευαισθησία τους.  Τέλος στην Ελληνική Αστυνομία και τα παραρτήματα των Λαγκαδίων και Δημητσάνας, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, την Interamerikan οδικής βοήθειας Πατρών, τους Εθελοντές διασώστες Σαμαρείτες του ΕΕΣ παράρτημα Τρίπολης, τον παρουσιαστή της όλης διοργάνωσης μοναδικό Κώστα Τσαγκαράκη, που με φιλότιμο και επαγγελματισμό προστάτευσαν  και υποστήριξαν τον αγώνα.

Θα ήταν φυσικά παράλειψη να μη αναφερθούμε στην υποδοχή των κατοίκων της περιοχής που με το  χειροκρότημά τους ενθουσίασαν τους αθλητές δείχνοντας έτσι το σεβασμό, και το θαυμασμό τους. Επίσης στα καταστήματα που προσέφεραν τα «καλούδια» τους και ενίσχυσαν τη φιλοξενία.

Τέλος ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Γορτυνίας που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία, καθώς επίσης και στο ΣΥΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και ιδιαίτερα στην πρόεδρό του κυρία Ελένη Μπερτσάτου (εκ μητρός Μαγουλιανίτισας) που ήταν η «ψυχάρα» του αγώνα μαζί με τον γνωστό μας πλέον Παύλο Διακουμάκο και την υπόσχεση όλων του χρόνου να πάμε «ακόμα  ψηλότερα».

Σχετικό  υλικό στο www.anatrexo.gr

 

Από την  οργανωτική επιτροπή.