Οι αθλητές  όλων των ηλικιών έτρεξαν και περπάτησαν στο όμορφο άλσος Δαφνίου, (στις υπώρειες του ποικίλου Όρους, στην πορεία της αρχαίας Ιεράς οδού, στον αρχαιολογικό χώρο των Ρειτών, πάνω από την αρχαία λίμνη της Δήμητρας, νυν Κουμουνδούρου) και συγκίνησαν και συγκινήθηκαν με έναν πρωτόγνωρο παλμό και ζεστασιά από τα χαμόγελα και την αλληλεγγύη όλων.

Οι αθλητές και τα παιδιά με τους γονείς τους εξυπηρετήθηκαν σε 8 σημεία για την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής, σε μια ανοιξιάτικη ημέρα, που βοήθησε ευχάριστα τις οικογένειες των αθλητών να απολαύσουν την εκδρομή στη φύση.

Ευχαριστούμε από βάθος καρδιάς τους 40 εθελοντές, που εργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα, μέλη του Δ.Σ., μέλη και φίλοι του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, τη  Μαργαρίτα Τζαυρά από το ΣΔΥΑ, το Γιάννη Χαμόδρακα από τον «MΕΣΣΗΝΙΑΚΟ» το Βλάση Καραβασίλη και τη Μαρία Μαργαρίτη από τον «ΤΕΛΜΗΣΣΟ» Μαραθώνα, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του αγώνα.  

 

Οι σύλλογοι του μαζικού λαϊκού αθλητισμού εκπροσωπήθηκαν από τον αντιπρόεδρο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Λιαπή Κωνσταντίνο, που ακούραστος όπως πάντα φωτογράφησε αθλητές και στιγμιότυπα του αγώνα και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Διαμαντή, που βοήθησε και ως εθελοντής στη διεξαγωγή του αγώνα. 

Ιδιαίτερη μνεία στον δάσκαλο Παναγιώτη Σκουλή, που για άλλη μια φορά συμπαραστάθηκε και ενθάρρυνε τους αθλητές, τα μέλη του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Βαγγέλη Βενέτη, Θερινό Πατάκα, Αποστόλη Καννή και τις οικογένειές τους για τη βοήθεια στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής, ιδιαίτερη μνεία στο Σπαρταθλητή μας Πατάκα Θερινό που μαζί με το γενικό γραμματέα του συλλόγου Ηλία Μπέλλο καθάρισαν τα μπάζα στο 4ο χιλιόμετρο της διαδρομής, που εμπόδιζαν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, και τον κο Μονογυιό Νικόλαο για την πολύτιμη βοήθειά του.

Τίμησαν τον αγώνα μας με την παρουσία τους ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Ταϊβάν κος Lo Ching Jung που αγωνίστηκε στα 10.000 μέτρα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΣ.ΣΕΓΑΣ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ κος Κων/νος Σαμπατακάκης που πάντα μας στηρίζει, και                 o κος Αυγουστίδης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του  Ο.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Περιστερίου.

Ευχαριστούμε την εταιρία herballife για τα ισοτονικά ποτά, την εταιρία χρονομέτρησης taghauer, και το επιτελείο της, την εταιρία SANICO για την προσφορά από ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου στους 3 πρώτους νικητές των ανδρών στα 10 χιλιόμετρα,  

την εταιρεία «ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ» Πάτσης για τα 1.000 γαλακτομπουρεκάκια που προσέφερε στον αγώνα, την ομάδα κρουστών «ΛΑΓΟΙ» για την υποστήριξη με τα κρουστά τους.

Την κα Γιαννούλα Σαμίου που ετοίμασε για 15η χρονιά το καταπληκτικό τσάι, (80 κιλά με την μυστική συνταγή), και ζέστανε τους τερματίσαντες αθλητές.

Την κ Σκούρα από το σώμα ελλήνων προσκόπων, για την παροχή ρεύματος για τον αγώνα, τους Τάκη και Χρήστο Γκιόκα για το φορτηγό που διέθεσαν για την μεταφορά των εφοδίων του αγώνα και την φύλαξη των ατομικών ειδών των συμμετασχόντων, την εταιρία αθλητικών ειδών asics και τον Ιωάννη Σουμπάση για την προμήθεια της αψίδας ,

τους αδελφούς Γιαννούλα και το κατάστημα φρούτων Ζήλεια στο Αιγάλεω για την προμήθεια σε χαμηλές τιμές των νερών και των πορτοκαλιών, το μέλος του Δ.Σ. Παύλο Γορανίτη για τη δωρεά των αντιανεμικών με το λογότυπο του Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ, που φορούσαν οι εθελοντές της διοργάνωσης.

 

Στους 4 παράλληλους αγώνες είχαν δηλώσει συμμετοχή 1404 δρομείς, περιπατητές και παιδιά,

Στον αγώνα των 10χλμ, έτρεξαν 1006 αθλητές (με αριθμό-chip) ενώ στον αγώνα των 2 χλμ (δρομείς παιδιά) έτρεξαν-τερμάτισαν 130.

Σύνολο συμμετασχόντων 1136

Υπολογίζονται σε πάνω από 50 όσοι συμμετείχαν χωρίς νούμερο και δεν συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα και στους δυο αγώνες.

Νικητής στους άνδρες στα 10000μ  ήταν ο Άκης Αναγνώστου με χρόνο  35’ 56’’, ανεξάρτητος 2ος νικητής ο Μακρυγιάννης Αθανάσιος σε 36’ 32’’ του Γ.Σ. “ΒΕΛΟΣ” Παλαιού Φαλήρου και      3ος  νικητής ο Τζαναβάρας Παύλος σε 36’ 44’’ του Π.Α.Ο.

Στις γυναίκες νικήτρια η Κολοβού Βασιλική σε 40’49’’ του “ΑΕΤΟΙ ΔΙΡΦΥΩΝ”,

2η νικήτρια η Μαλάη Μαρία σε 41’51’’ του Γ.Α.Σ. “ΙΛΛΙΣΟΣ” και

3η νικήτρια η Μακκόη Ραννέλλε σε 44’56’’ του “KASIMIS TRINING”.

 

Μεγαλύτεροι αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα ήταν ο κ. Ηρακλής Βασιλιάδης από τον σύλλογο ΑΠΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και η κα Βασιλική Μονογυιού από τον σύλλογο ΣΕΒΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλους τους δρομείς και τα παιδιά που σε πείσμα των καιρών, αθλούνται και συμμετέχουν σε αγώνες που προωθούν τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό.

 

Σας ευχαριστούμε όλους και σας ευχόμαστε να είστε και του χρόνου γεροί και να συμμετάσχετε πάλι στον αγώνα του Δαφνίου το 2015.

 

Τα αποτελέσματα του παιδικού αγώνα 2 χιλιομέτρων, θα ανακοινωθούν σύντομα

 

Ραντεβού στις εκδρομές του συλλόγου και στον επόμενο μεγάλο αγώνα-διοργάνωση του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στην διαδρομή  ΨΑΘΑ-ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, για τους πανελλήνιους αγώνες 50 και 100 χιλιόμετρων.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ