Με διοργανωτή τον Δήμο Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου και τον ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

 

Ο 7ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 13.700 μ., ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ 18.30

 

Το Σάββατο 10 Αυγούστου με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Μενδενίτσας και ώρα 18.30, θα διεξαχθεί ο 6ος Αγώ­νας Δρόμου απόστασης 13.700 μ. διάσχισης του Καλλίδρομου.

 

Η διαδρομή του αγώνα είναι μία από τις ομορφότερες μέσα στα αιωνόβια έλατα του Καλλίδρομου με εκκίνηση στα 520 μ., ακόλουθα μέχρι τα 7.000 φθάνει στα 810 μ. για να ξαναγυρίσουμε με συνεχή ήπια κατηφορική κλίση στην πλατεία της Μενδενίτσας.

 

Θα υπάρχουν 4 σημεία στη διαδρομή (2,3, 6,0, 7,0,10.900) και στον τερματισμό με νερό-χυμούς, ενώ δείκτες (σε 6 σημεία) θα φυ­λάσσουν τη διαδρομή που έχει 3 χλμ. άσφαλτο και 10,7 χλμ. καλά στρωμένο χωμάτινο δρόμο.

 

Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολου­θήσει δεξίωση με άφθονα τοπικά εδέσματα, ψητά, κρασί, μπύρα, πίτες, μέλι, μπανάνες προσφορά της DOLE Α.Ε. που είναι και από τους χορηγούς της διοργάνωσης, ενώ από τις μικροφωνικές εγκα­ταστάσεις, θα ακούγονται τραγούδια από τη δημοτική και λαϊκή μουσική παράδοση της πατρίδας μας.

 

Θα υπάρχουν ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ με έπαθλα, Κύπελλο στον πρώτο, μετάλλιο-δίπλωμα και στους τρεις πρώτους-πρώτες, ενώ αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα θα δοθούν σε ΟΛΟΥΣ.

 

Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν τον αγώνα των 13.700 μ. θα διεξαχθεί με ώρα εκκίνησης ο παραδοσιακός γύρος της Μενδενίτσας, απόστασης 1.700 μ. για τους μικρούς δρομείς και για περιπατητές με τις ανάλογες βραβεύσεις (νήπια, παιδιά έως και 9 ετών, έως και 12 ετών και από 13-16 ετών.

 

Σας περιμένουμε όπως και πέρσι με όλη μας τη φιλόξενη διάθεση για μια αξέχαστη εμπειρία στην πανέμορφη Μενδενίτσα, την αετοφωλιά του Καλλίδρομου.

 

Η Μενδενίτσα βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από την ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ. 500 μ. πριν το χωριό Θερμοπύλες στην κατεύθυνση προς Λαμία, στρίβουμε αριστερά ή 500 μέτρα μετά τις Θερμοπύλες με κατεύθυνση για Αθήνα στρίβουμε δεξιά και ακόλουθα φθάνουμε στη Μενδενίτσα, ή μπορούμε να στρίψουμε προς τον Μώλο δεξιά και ακόλουθα περνώντας κάτω από την Εθνική να ανεβούμε σε καλό ασφάλτινο δρόμο 11 χλμ. προς τη Μενδενίτσα, περνώντας από το χωριό Καραβίδια).