Αντιπαρερχόμαστε τις ειρωνείες και τα υπονοούμενα των συντακτών όταν γράφουν για “ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ και περί άλλων επιδιώξεων” με τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Τα γεγονότα και η πραγματικότητα των τελευταίων ετών, ΕΥΤΥΧΩΣ ενισχύουν αυτή την ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΑΣ η οποία και εκφράστηκε με την ίδρυση και λειτουργία πάνω από 25 Συλλόγων Δρομέων τα τελευταία χρόνια (από το 2003 όταν ξεκίνησε ο αγώνας για την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΙΔΕΑ, με πρωτοπόρο τον Σύλλογό μας), με την αγωνιστική και ΜΑΖΙΚΗ είσοδο χιλιάδων νέων ΔΡΟΜΕΩΝ και τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΙΜΩΝ-ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (πάνω από 80 Αγώνες…).

Οι Δρομείς λοιπόν ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ σε ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, με βασικό συντελεστή και με ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ με την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΙΔΕΑ του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ο οποίος ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ παντού ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Στα πλαίσια αυτής της θέσης ήταν και η συμμετοχή μας με 70 περίπου Αθλητές στον Αγώνα που διοργανώθηκε από τον ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ και τον νεοσύστατο ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ “ΕΦΥΡΑΙΟΙ ΩΚΥΠΟΔΕΣ” στις 17 ΟΚΤΩΒΡΗ.

Παράλληλα και απορούμε γιατί δεν το γράφουν αυτό οι αγαπητοί Συνάδελφοι, 26 Δρομείς του Συλλόγου μας (χώρια πόσοι δεν το ανέφεραν) συμμετείχαν στον ΒΑΡΤΖΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ του ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ενισχύοντας τη μνήμη και τιμώντας τον αείμνηστο Χρήστο Βαρτζάκη και τον ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ που διοργάνωσε τον Αγώνα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ: Μπροστά και στους ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ο ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ συμμετείχε και στους δύο με δεκάδες ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ, ενισχύοντας και τους δύο (με τη σχετική προτίμηση στην ενίσχυση του ΝΕΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΤΟΥΣ ΕΦΥΡΑΙΟΥΣ ΩΚΥΠΟΔΕΣ) γιατί τον ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΕΙ, ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ), δίπλα μας, στην Ομοσπονδία μας. Πού το έγκλημα λοιπόν, πού η λάθος στάση του Συλλόγου μας;

Αντίθετα, τα ερωτήματα που ανακύπτουν από τις πρώτες παραγράφους της ανακοίνωσης των συντακτών του ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ είναι πολλά και βασανιστικά.

Όταν γράφουν για “ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ και για Άλλες επιδιώξεις” σε τι άραγε αναφέρονται; Αλήθεια, αφήνοντας ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ και Φτηνές Ειρωνείες πιστεύουν ότι προωθούν την ΕΝΟΤΗΤΑ;

ΕΜΕΙΣ για να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ επιτέλους με αυτήν την ΚΑΡΑΜΕΛΑ, γιατί ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ βαρετό να προσπαθούμε κάθε φορά να αποδεικνύουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ, ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ:
ΟΥΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ… θέλουμε να γίνουμε…
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ σ’ αυτούς που αναμασούν και “επιχειρηματολογούν” με τέτοιες φαιδρότητες…
Οι ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ και μας γνωρίζουν για πάνω από 25 ΧΡΟΝΙΑ (και ελπίζουμε -την υγειά μας νάχουμε- για άλλα τόσα), ξέρουν πολύ καλά ότι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ, όπως εκφράζεται από τις προσπάθειες ΟΛΩΝ των Συλλόγων της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, διαχρονικά και τα τελευταία χρόνια με την Ομοσπονδία μας.

Για το δεύτερο σκέλος της επιστολής σας (ταυτόχρονη οργάνωση του Αγώνα μας στο Δαφνί και κοπής της πίτας σας) έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:
Ο Σύλλογός μας με την εφημερίδα του ΔΡΟΜΕΑΣ τεύχος 63 (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010) που κυκλοφόρησε και ξεκίνησε να μοιράζεται από τις 28 Οκτώβρη στο Ζάππειο (και στις 29-30 βέβαια) και στις αρχές Νοέμβρη απεστάλη σε όλη την Ελλάδα, με συνολικό τιράζ 4000 ΦΥΛΛΩΝ, είχε ΓΡΑΨΕΙ τόσο στην 1η σελίδα όσο και στο ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ότι θα διοργάνωνε τον 12ο ΑΓΩΝΑ 10.000 (ΚΑΙ 2 ΧΛΜ.) στο ΔΑΦΝΙ στις 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 10.30.

Αν και είχατε πάρει (από τους πρώτους) την εφημερίδα μας από την πρώτη ημέρα διανομής της (28 Οκτώβρη), κανείς σας επί τριήμερο δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει σχετικά για τις συνεννοήσεις ή τις επαφές ή τις όποιες ημερομηνίες και ώρες είχατε κατά Νου να διοργανώσετε την κοπή της πίτας σας… Ήμασταν βλέπετε τόσο μακριά… Μόλις δύο μέτρα χώριζαν τα δύο περίπτερά μας στο Ζάππειο… κι εμείς ήμασταν (όπως κι εσείς) και τις τρεις ημέρες εκεί (28, 29, 30 Οκτώβρη από 09.00-20.00).

ΕΡΩΤΗΜΑ λοιπόν που αυθόρμητα προκύπτει: Πότε στ’ Αλήθεια κλείσατε την αίθουσα στο ΣΕΦ για την πίτα σας; Η δική μας απάντηση (κι ας μας συγχωρήσετε γι’ αυτό) είναι ότι πιστεύουμε ότι αυτό έγινε αρκετές ημέρες μετά την 30ή Οκτώβρη γιατί αν το είχατε σιγουρέψει θα μας το λέγατε τότε και ΛΥΣΗ σίγουρα θα βρισκόταν.
Μια άλλη ερώτηση που για μας αποτέλεσε και μια έκπληξη, είναι ότι ΠΟΤΕ στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ ο δικός σας ΣΥΛΛΟΓΟΣ δεν ξεκίνησε την κοπή της πίτας του στις 10.30 το πρωί… Πάντα 11.00-11.30 ήταν που ξεκινούσατε. Γιατί ΦΕΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ αυτό έγινε 10.30;

Είναι αληθές και το αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας ότι συναντηθήκατε και μιλήσατε με το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας Γιώργο Διαμαντή και (συ)ζητήσατε τη μεταφορά της ώρας (αρχικά) και της ημερομηνίας διεξαγωγής του Αγώνα μας, κάτι που έγινε στις 28 Νοέμβρη (στον αγώνα του ΣΔΥΑ), ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ μετά την Αναγγελία του Αγώνα μας, κι εμείς ανταποκριθήκαμε με αναγγελία στους Διαδικτυακούς τόπους, για χρόνο έναρξης του Αγώνα στις 10.00 (με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρομπέρδεμα στον Αγώνα μας που τελικά ξεκίνησε στις 10.15), ενώ εσείς χωρίς καμία συζήτηση-συμβιβασμό επιμείνατε ΒΡΑΧΟΙ ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ στην ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΑΣ στις 10.30!!! (Εδώ θα ήθελα να σας υπενθυμίσουμε την περίπτωση του ΣΔΥ ΑΘΗΝΑΣ που σε παρόμοιο πρόβλημα, το 2008, μετάθεσε την κοπή της πίτας του στις 13.00 κι έτσι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και στις δύο εκδηλώσεις…).
Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα κι αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ από τη δική μας πλευρά και πιστεύουμε ότι αν υπάρχουν ΑΣΤΟΧΙΕΣ και ευθύνες, αυτές ανήκουν σε ΕΣΑΣ που μας αγνοήσατε, δεν μας ενημερώσατε και δεν επικοινωνήσατε άμεσα μετά την κυκλοφορία του “ΔΡΟΜΕΑ” από τις 28 Οκτώβρη, αλλά αφήσατε να “ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ” το ΠΡΟΒΛΗΜΑ χωρίς ούτε καν να μεταθέσετε για μια ώρα την εκδήλωσή σας, “χτυπώντας” τον Αγώνα μας, παίρνοντας ταυτόχρονα πίσω το “αίμα” σας για την υποτιθέμενη “αποχή” του Συλλόγου μας από τον Βαρτζάκειο Δρόμο.
Κι εδώ θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αποχή σας από τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΜΙΛΤΙΑΔΕΙΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ, της 12ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ (ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 2500 ΧΡΟΝΩΝ από τη Μάχη του ΜΑΡΑΘΩΝΑ).
Αλήθεια, γιατί δεν συμμετείχατε σ’ αυτή την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας; Τι καλύτερο είχατε να κάνετε αυτή την ΗΜΕΡΑ;
Και γιατί να μην αισθανόμαστε εμείς ότι κάποιοι ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ή ΑΘΕΛΑ (θέλουμε να πιστεύουμε) τορπιλίζουν την ΕΝΟΤΗΤΑ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ της οποίας η ΙΔΡΥΣΗ και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ραγδαία σε επίπεδο Δημιουργίας Συλλόγων, Αγώνων, Συμμετοχής και Μαζικοποίησης) είναι από μόνη της ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ για τον ΧΩΡΟ και το ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ;
Τι εκφράζουν και ποιοι είναι εκείνοι που τους πειράζει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΙΔΕΑ, τι είναι εκείνο που επιτέλους τους ενοχλεί;
Γιατί συνεχίζεται και διατηρείται-συντηρείται η “ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ” και η τακτική του ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΥ; Των ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ που παραποιούν την Αλήθεια, όταν για Συναδελφικούς λόγους κάποτε… αρκούσε ένα τηλεφώνημα, μια συνάντηση, ένας διάλογος μεταξύ συναδέλφων Αδελφών Συλλόγων; Ποιους και σε τι ωφελεί η τακτική αυτή που μέρος της εκφράζεται με τέτοιες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ;…

ΕΜΕΙΣ αγαπητοί Συνάδελφοι, Συντάκτες της ανακοίνωσης του ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, προωθούσαμε, προωθούμε και θα προωθούμε την ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ. Και μαζί την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, τον ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ… Σε καμιά περίπτωση ΟΜΩΣ Δεν θα φορτωνόμαστε ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΛΛΩΝ για ενέργειες και πράξεις που είναι ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΑ απ’ αυτές τις ΑΡΧΕΣ…

Ελπίζοντας ότι θα πρυτανεύσει η ΛΟΓΙΚΗ και η ΑΓΑΠΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ για τη ΔΡΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ας σταματήσουμε εδώ. Και εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι δεν σκοπεύουμε να μπούμε στη διαδικασία αδιεξόδων ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΩΝ.
Άλλωστε το ΜΕΛΛΟΝ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ που ΕΡΧΟΝΤΑΙ και η ΙΔΙΑ η ΚΟΙΝΩΝΙΑ έχει άλλα πολύ σοβαρότερα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ να λύσει κι όχι αυτά που διαπραγματευόμαστε χαλώντας διαχρονικές σχέσεις και πολύτιμη ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ.
ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ…

ΑΙΓΑΛΕΩ 27/01/2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ. ΣΑΜΙΟΣ                     ΣΩΤΗΡ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΓ.: Όσο για την περίπτωση που αναφέρετε για την ταυτόχρονη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου της Πάτρας και του ΕΤΗΣΙΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ “ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ του ΠΑΥΣΑΝΙΑ” Ελευσίνα-Μέγαρα στις 3 ΟΚΤΩΒΡΗ, η οφειλόμενη απάντηση είναι αυτή:
Πρώτον από το 2006, Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ έχει ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ότι ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΑ, όταν αυτός ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ σε ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, κάτι που αυτό ίσχυσε στην προκειμένη περίπτωση (Αττική-Στερεά ο ένας, Πελοπόννησο ο άλλος).
Από την άλλη, κι αυτό είναι το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ είχε προγραμματιστεί από τον Φεβρουάριο του 2010!!! και είχε προαναγγελθεί από τον ΔΡΟΜΕΑ, τεύχος Μαρτίου, φύλλο 59 κι εντεύθεν στα φύλλα ΜΑΪΟΥ, ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ενώ πάνω από 3.000 αντίτυπα δηλώσεων συμμετοχής είχαν μοιράσει εκπρόσωποι του Δήμου Μεγάρων από τον Μάρτη του 2010 σε δεκάδες Αγώνες σε όλη την Ελλάδα.
Αντίθετα, ο Ημιμαραθώνιος της Πάτρας αναγγέλθηκε σε ΟΛΟΥΣ μας στις αρχές Σεπτέμβρη και το υλικό μοιράσθηκε για πρώτη φορά στα Γιάννενα, μόλις 15 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του…
Ποιος είναι λοιπόν, ο “ΛΑΘΟΣ”; Ποιος ο “ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΟΣ” και ποιος ο “ΑΔΙΚΩΝ”…; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, νομίζουμε, ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ… και άστοχη η ΑΝΑΦΟΡΑ για την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ… για το υποτιθέμενο πρόβλημα που δεν είδε και δεν έλυσε…