ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 2​ ο​ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΤΟΥ 480 π.Χ. ΘΕΣΠΙΕΣ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018.
1. Οι Συμμετέχοντες Αθλητές οφείλουν να παρευρίσκονται στον χώρο της κεντρικής πλατείας των Θεσπιών, τουλάχιστον μια ώρα προ της εκκίνησης του αγώνα που έχει ορισθεί στις 20:00 του Σαββάτου, από την Πλατεία-Ηρώο του Δημόφιλου του Θεσπιέως, για να παραλάβουν τον αριθμό-chip συμμετοχής τους, να παραδώσουν τα όποια ατομικά τους εφόδια, για να τοποθετηθούν στους σταθμούς ανεφοδιασμού του αγώνα και να ακούσουν τις οδηγίες – πληροφορίες για την διοργάνωση, επίσης να είναι παρόντες-παρούσες στην επίσημη παρουσίασή τους προ της εκκίνησης.
2. Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιών θα παραθέσει pasta-party από τις 17:30 – 18:30 στο χώρο της κεντρικής πλατείας των Θεσπιών για όλους τους συμμετέχοντες.
3. Η Γραμματεία του αγώνα θα είναι ανοικτή από τις 18:00 για την παράδοση των αριθμών – chip των αγωνιζόμενων.
4. Το λεωφορείο από την Αθήνα θα αναχωρήσει στις 16:00 από την Πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω προς Θεσπιές.
5. Όσοι δρομείς από Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα επιθυμούν να αφήσουν τα ατομικά τους αυτοκίνητα στις Θερμοπύλες ή είναι μη-συνοδευόμενοι και θέλουν να μετακινηθούν άμεσα μετά τον αγώνα προς τις περιοχές τους, μπορούν να το κάνουν δηλώνοντάς το υποχρεωτικά μέχρι την παραμονή του αγώνα στον τηλέφωνο 6976079500 στον Κωνσταντίνο Σάμιο για να ναυλώσουμε αυτοκίνητο-βαν να τους μεταφέρουμε προς Θεσπιές με ώρα μεταφοράς τους από τις Θερμοπύλες (μπροστά από το Ηρώο του Βασιλιά Λεωνίδα) στις 16:00 του Σαββάτου, 28 Ιουλίου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δεν δηλώσετε την επιθυμία μετάβασής σας μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου, η διοργάνωση δεν θα μπορέσει να σας εξυπηρετήσει, οπότε αναλαμβάνετε εσείς την διαδικασία μετάβασής σας στις Θεσπιές.
6. Όλοι και όλες οι συμμετέχοντες στον αγώνα υποχρεούνται από τις 21:00 του Σαββάτου έως τις 06:00 της Κυριακής να φέρουν υποχρεωτικά αναμμένους φακούς κεφαλής και χειρός για την ασφαλή τους πορεία και την υγεία τους και να φροντίσουν για την επάρκεια της ποσότητας των μπαταριών για την λειτουργία των φακών τους.
7. Δεν επιτρέπεται επί Ποινή Αποκλεισμού (μετά πρώτης προειδοποίησης της) η συνοδεία άλλο συνοδό εκτός του αγώνα, ή η τροφοδοσία ουδενός αθλητού σε άλλο σημείο εκτός από τους καθιερωμένους σταθμούς του Αγώνα από τους συνοδούς του κάθε αγωνιζόμενου.
8. Οι Αθλητές οφείλουν να εφαρμόζουν τους κανονισμούς του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΘΣΑΙ, να μην παρενοχλούν άλλους συναθλητές, να υπακούουν στις υποχρεωτικές για όλους εντολές της Ελληνικής Αστυνομίας Τροχαίας τρέχοντας στο ΔΕΞΙ άκρο του δρόμου σε όλη την διαδρομή και αποφεύγοντας τα επικίνδυνα  ζιγκ-ζαγκ στην  πορεία της  διαδρομής και ελιγμούς.
9. Οι αθλητές οφείλουν να ακολουθούν τα Σήματα-διαγράμμισης της διοργάνωσης που φέρουν όλα την επισήμανση Δ Η (Δρόμος Ηρώων) και σε περίπτωση απορίας να ερωτούν τα Μέλη-Κριτές που θα υπάρχουν παντού στα σημεία διασταυρώσεων.
10. Οι απονομές θα γίνουν προς όλους τους τερματίσαντες στο Μουσείο Ιστορικής Τεκμηρίωσης στις Θερμοπύλες στις 12:15 την Κυριακή 29 Ιουλίου. Όλοι και όλες οφείλουν να μείνουν και να τιμηθούν από την διοργάνωση.
11. Ιατρική Κάλυψη θα υπάρχει στο 17 ο χλμ (Σταθμός Σουλινάρι), στο 35 ο χλμ (Σταθμός Διασταύρωσης Λειβαδιάς-Ορχομενού), στο 61 ο χλμ (Σταθμός Κάτω Τιθορέας) και στον Τερματισμό στις Θερμοπύλες, ενώ θα υπάρχουν διερχόμενοι διασώστες για τυχόν Άμεση Βοήθεια.
12. Επιπλέον των υλικών – εφοδίων ανεφοδιασμού θα υπάρχει τροφοδοσία με πάστα (μακαρόνια) στο 61 ο χλμ (Κάτω Τιθορέας) και στον Σταθμό στον Προφήτη Ηλία Μοδίου (74 ο χλμ).
13. Μετά τις απονομές ο Δήμος Λαμιέων θα προσφέρει γεύμα αποκατάστασης σε δυο τοπικά μαγαζιά-ταβέρνες στον Ιστορικό Οικισμό των Θερμοπυλών (στην κεντρική πλατεία της εκκλησίας των Θερμοπυλών)
14. Φωτογραφίες δωρεάν θα δοθούν σε όλους-όλες απευθυνόμενους στην Κυρία Σούλα Φλωροπούλου στο τηλέφωνο 6944267918 ή στο email της soulaflor@gmail.com
15. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στην εκκίνηση, στο 61 ο χλμ (Κάτω Τιθορέας) και φυσικά στον τερματισμό.
16. Όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και οι εθελοντές-εθελόντριες θα παραλάβουν ένα συλλεκτικό T-shirt που θα αναγράφει τον Λογότυπο του Αγώνα τον χορηγό εταιρίας (DOLE A.E.) που είναι ο Μέγας Χορηγός του Αγώνα.
17. Η διοργάνωση έχει ήδη διασφαλίσει 80 και πλέον Εθελοντές – Κριτές – Γιατρούς Διασώστες για τη ομαλή διεξαγωγή του εκτός από των πολυάριθμων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας-Τροχαίας την οποίαν ευχαριστούμε δημόσια. Αρχή μας είναι ότι όσο περισσότεροι εθελοντές-εθελόντριες τόσο καλύτερη διοργάνωση. Γι αυτό το λόγο απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα σε όποιον – όποια ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στο τηλέφωνο 6976079500 (Κωνσταντίνος Σάμιος) και 6974411515 (με τον Κύριο Σταύρο Τσιμακίδη) για να εστιάσουμε στα της εθελοντικής του προσφοράς και βοήθειας στον Αγώνα μας ευχαριστώντας εκ των προτέρων όσους-όσες το πράξουν.
18. Η Διοργάνωση είναι ανοικτή σε κάθε δημιουργική πρόταση, άποψη, ιδέα, βοήθεια από όποιον επιθυμεί.
19. Ας ευχηθούμε όλο αυτό το εγχείρημα να επιτύχει και αυτός ο Ιστορικός Αγώνας με την υψηλότατη νοηματοδότηση να σηματοδοτήσει και άλλους αγώνες αφιερωμένους στην Ελευθερία και την Πίστη στην Πατρίδα και στην Ιστορία της. Και καλή Επιτυχία!
20. Ο επόμενος 3 ος Αγώνας των Ηρώων θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου – Κυριακή 28 Ιουλίου το 2019 και θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για τον ιστορικότατο Εορτασμό του αγώνα του 2020 οπότε και συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από την επική μάχη των Θερμοπυλών που διεξήχθη τον Αύγουστο του 480 π.Χ. . Είναι αυτονόητο ότι τόσο στον 3 ο (του χρόνου του 2019) αλλά και εν όψει περισσοτέρων του 2020 όπου οι Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά και χιλιάδες ξένοι δρομείς θα έχουν θέση στον αγώνα των αγώνων … Εσείς; Υ.Γ. Κάθε συμμετέχων που θέλει να τροφοδοτηθεί με δικά του πράγματα θα γράφει τον αριθμό του τον οποίον θα πληροφορηθεί τη Πέμπτη 26 Ιουλίου από τα δρομικά site.