Δελτίο Τύπου

 

Στο “Αναρρωτήριο Πεντέλης”, Παράρτημα του ΚΠΠΑ «Η Μητέρα»,  διοργανώθηκε την Τρίτη 12/2 με μεγάλη επιτυχία τελετή βράβευσης των προστατευόμενων παιδιών που βρίσκονται σε ανάδοχες οικογένειες και που έχουν εισαχθεί ή ολοκληρώσει τις σπουδές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση την τελευταία  πενταετία.

Κατά την απονομή των βραβείων στα προστατευόμενα παιδιά η κα Μπέκου Έφη (Γενική Γραμματέας Κοινωνικής Πρόνοιας), επαίνεσε την επιτυχή προσπάθεια των παιδιών για την εισαγωγή τους Τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και την πρωτοβουλία για την υλοποίηση της εκδήλωσης. Παράλληλα εξήρε το έργο που επιτελείται στο Αναρρωτήριο Πεντέλης και δήλωσε αρωγός η ίδια και η Πολιτεία σε κάθε παρόμοια πρωτοβουλία.

Ο κ. Πίγκος Γεώργιος (Υποδιοικητής του ΚΠΠΑ «Η Μητέρα»), καλωσορίζοντας όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση υπογράμμισε ότι, τα παιδιά αυτά, εκ των οποίων κάποια είναι παιδιά με αναπηρίες, αποτελούν μαχητές της ζωής και της θέλησης για την υπέρβαση της αρχικής κοινωνικής τους κατάστασης.  Συνεπικουρούμενοι από τους ανάδοχους γονείς, την Πολιτεία μέσω του “Αναρρωτήριο Πεντέλης”, του Δωρητές, και τους εθελοντές, αποτελούν και εκφράζουν τις δυνατότητες και την δυναμική μιας μελλοντικής κοινωνικής ανατροπής και βελτίωσης των αρνητικών αρχικών δεδομένων, η οποία παράλληλα συμβάλει στην ανάδειξη θετικών προτύπων, σε αυτή την δύσκολη για την χώρα περίοδο.

Επίσης τα παιδιά βράβευσαν οι : κ. Στεργίου Δημήτρης (Δήμαρχος Πεντέλης), κ. Λασκαρίδης Παναγιώτης (Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών), κ. Σοφιανός Νίκος (Πρόεδρος DELOITTE), κα Έφη Χαλάτση (Μέλος ΔΣ ΟΠΑΠ), Αντιπύραρχος κ. Καρακώστας Γιάννης (Διοικητής Τοπικού Τμήματος), κ. Ραπτάκης Σπύρος (Δ/ντής Ανθρώπινου Δυναμικού ΕLPEDISON), κα Τζίτζικα Αρετή (ΕΚΟ Ελληνικά Πετρέλαια), κα Παγώνη Κέλλυ (Οικονομική Δ/ντρια LERIVA), κ. Διαμαντής Γιώργος (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ & ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ), κ. Ραπτόπουλος Γιώργος (Σώμα Ορκοτών Ελεγκτών Λογιστών) κ. Παρασκευόπουλος Δημήτρης (Σώμα Ορκοτών Ελεγκτών Λογιστών), κα Στεφάνου Μαρία (Allseas Marine SA), κα Παπαδοπούλου Αγγελική (NESTLE), κ. Μαθιουδάκης Κων/νος (Βιοδιάγνωση), κα Αλεξία Μαχαίρα (ΑΒ Βασιλόπουλος), κα Τσιάπα Αριστέα (Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αναρρωτηρίου Πεντέλης)

Ενημερωτικά, το “Αναρρωτήριο Πεντέλης” εκτός από το πρόγραμμα της υιοθεσίας, υλοποιεί το πρόγραμμα αναδοχής, το οποίο αποτελεί μια υποκατάστατη μορφή της φυσικής οικογένειας για παιδιά που στερούνται οικογένειας ή για διαφόρους λόγους αδυνατεί ή είναι ακατάλληλη να τα φροντίσει.  Η επιμέλεια του παιδιού παραμένει στο “Αναρρωτήριο Πεντέλης”, ενώ για το ίδιο το παιδί, που βρίσκεται σε αναδοχή, προσφέρονται παροχές (οικονομικό επίδομα καθώς και υποστήριξη κινησιολογικής, ψυχολογικής και μαθησιακής υφής) και διευκολύνσεις σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες των παιδιών.

Με γνώμονα ότι η προσπάθεια τους αυτή θα πρέπει να αναδειχθεί, να ενισχυθεί και να βοηθηθεί, προσφέροντάς τους παράλληλα την όποια δυνατή υποστήριξη για την ολοκλήρωση των σπουδών και στην συνέχεια στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, οι βραβεύοντες προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια των παιδιών, εξετάζοντας την περίπτωση προσφοράς επαγγελματικής προοπτικής.

Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, παράλληλος στόχος ήταν η πρωτοβουλία αυτή να αποτελέσει ουσιαστικό κίνητρο ώστε η ελληνική κοινωνία να ενημερωθεί και να αγκαλιάσει με μεγαλύτερη θέρμη την διαδικασία της αναδοχής και να μην στερήσει την ανάδειξη των δυνατοτήτων και των μελλοντικών προοπτικών των παιδιών που εντάσσονται στο πρόγραμμα αυτό.