Ημερομηνία 07/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) έχει συμφωνήσει με την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» η οποία εν συντομία είναι η εξής:

Ποσόν 10€ που συγκεντρώνεται από την συμμετοχή των αθλητών μελών των συλλόγων της ομοσπονδίας στον Μαραθώνιο αλλά και ποσό 2€ που συγκεντρώνεται από την συμμετοχή των αθλητών μελών των συλλόγων της ομοσπονδίας στον αγώνα 10 χιλιομέτρων θα επιστέφεται στην ομοσπονδία, η οποία θα το παραδίδει σε κοινωφελή ιδρύματα που έχουν ανάγκη και που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Στα πλαίσια αυτά η Γενική συνέλευση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, που διεξήχθη 11/2/2012 αποφάσισε να διαθέσει το ήμισυ (1/2) των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν στις εκδηλώσεις του 8ου Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στο Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «ΙΑΣΩ», ενώ το άλλο ήμισυ θα δοθεί στο ορφανοτροφείο ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Στα πλαίσια αυτά παραδόθηκε σε λιτή τελετή στα γραφεία του ιδρύματος, επιταγή από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μας, κ. Νίκο Γούλα.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας.

ΕΤΡΕΞΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΞΑΝ ΕΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Μαραθωνοδρόμοι ενός… ιερού σκοπού

* ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Κ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ «ΙΑΣΩ»

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013, 23:59

Του Κ. Γκιάστα

Για έναν πραγματικά… ιερό σκοπό, έτρεξαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων στον πρόσφατο Μαραθώνιο αγώνα «Μ. Αλέξανδρος» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τα χρήματα που συλλέχθηκαν από τις συμμετοχές όλων των μελών δόθηκαν χθες στον Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «ΙΑΣΩ» και απέδειξαν με αυτήν την κίνηση πως έχουν ευαίσθητες κοινωνικά «χορδές».

Χθες μάλιστα στα γραφεία του συλλόγου στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε μια λιτή εκδήλωση παράδοσης των χρημάτων. Σ’ αυτήν παρευρέθηκε ο Λαρισαίος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαραθωνοδρόμων, Νίκος Γούλας ο οποίος μίλησε στην «Ε». Αρχικά εξήγησε τι σημαίνει η ομοσπονδία λέγοντας τα εξής: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων, ιδρύθηκε 2006 μετά από αίτημα των χιλιάδων δρομέων και έχει σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων λαϊκού μαζικού αθλητισμού και αγώνων υπερποστάσεων. Επίσης στοχεύει στην ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος, την προσέλκυση της νεολαίας και του λαού στον αθλητισμού. Αποτελείται από 51 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και αριθμεί περισσότερους από 6.000 δρομείς».

Όσον αφορά τη δράση του είπε: «Οι σύλλογοι σε αγαστή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνουν περισσότερους από 150 αγώνες σε όλη την επικράτεια. Εκτός από το αθλητικό κομμάτι η ομοσπονδία επιτελεί και φιλανθρωπικό έργο στηρίζοντας ιδρύματα και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Κάθε χρόνο το ποσό της χρηματικής συμμετοχής των μελών της Ομοσπονδίας στον διεθνή μαραθώνιο Αθηνών μετά από συμφωνία με τον ΣΕΓΑΣ διατίθεται σε διαφορετικά ιδρύματα ανά την Ελλάδα.

Επίσης μετά από συνεννόηση με τον φίλο μου Δρόσο Χριστόπουλο που είναι ο διοργανωτής του μαραθώνου «Μ. Αλέξανδρος» αποφασίσαμε να εντάξουμε και τον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης στο κοινωνικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας.

Προσωπική μου επιθυμία ήταν να δοθούν χρήματα σε ιδρύματα της επαρχίας. Σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα και μια από τις πόλεις που επιλέχθηκαν είναι η Λάρισα.

Τα χρήματα του μαραθωνίου «Μ. Αλέξανδρος» του 2013 με απόφαση της Ομοσπονδίας δίνονται στο σύλλογο ΙΑΣΩ Λάρισας και το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας. Ευελπιστούμε σε μεγαλύτερο αριθμό αθλητών και αθλητριών κάθε ηλικίας στον μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος» που θα γίνει τον Απρίλιο του 2014 και θα μοιραστούνε μαζί μας τη χαρά του αθλητισμού και εκτός από προσωπικά οφέλη για την υγεία τους θα προσφέρουν και με τη συνδρομή τους και κοινωνικό έργο».

Χαρούμενος γι’ αυτήν την προσφορά της Ομοσπονδίας ήταν φυσικά ο πρόεδρος του συλλόγου «ΙΑΣΩ» κ. Δημήτρης Λιούσας που μιλώντας και αυτός με τη σειρά του στην «Ε» τόνισε: «Ευχαριστούμε την ομοσπονδία για την πρωτοβουλία της και φυσικά τους ανθρώπους της. Είναι τιμή που επιλέξανε τα παιδιά της επαρχίας και ειδικά αυτόν τον σύλλογο που βοηθάει παιδιά με καρκίνο. Όπως και οι μαραθωνοδρόμοι έτσι και τα παιδιά αυτά αγωνίζονται για υγεία και ζωή και περνάνε από τη μεγαλύτερη παλαίστρα της ζωής και βγαίνουν πραγματικοί και περήφανοι Ολυμπιονίκες».

Δήλωση για τη σημαντική αυτή ενέργεια έκανε και ο διευθυντής του μαραθωνίου «Μ. Αλέξανδρος» κ. Δρόσος Χριστόπουλος που υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Εμείς κάνουμε δύο μεγάλες διοργανώσεις. Τον «Μ. Αλέξανδρο» και τον Διεθνή Νυχτερινό Μαραθώνιο. Επειδή όμως δεν θέλουμε να είναι μόνο αθλητικές γιορτές έχουμε ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και προσφορά σε τέτοιες κινήσεις. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής μας. Φέτος επιλέξαμε τη Λάρισα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε όλους».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας.

Θα το βρείτε: http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=29&aid=60392#.UnuJynCBlNh

 

 

      

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-