“1ον   ΨΑΘΑΘΛΟΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ  2012 “
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η ιδέα πραγματοποίησης αγώνα τριάθλου για πρώτη φορά στη δυτική Αττική χρεώνεται στον ULTRA-MAN Αλέξανδρο και τον αδελφό του Γιώργο Σταθόπουλο επίσης τριαθλητή.
Ο πατέρας Τάσος, 6 φορές IRONMAN και μόνιμος κάτοικος της ευρύτερης περιοχής (Πόρτο Γερμενό), δεν τους χάλασε το χατίρι.Σχεδίασε τον αγώνα με συνεργάτη (και χρονομέτρη των αγώνων) τον  “Σπαρταθλητή” και φίλο Θανάση Κανελλόπουλο.
Η πανέμορφη περιοχή της Ψάθας – Αλεποχωρίου απεδείχθη τελικά ιδανική για το αγαπημένο τρίαθλο αφού στις 3 Ιουνίου φιλοξένησε 220 τριαθλητές – τριες κάθε ηλικίας από όλη την Ελλάδα όπως Ορεστιάδα Έβρου – Νίσυρο – Κρήτη.Ο 73χρονος Βιδάλης Μάρκος στην πρώτη του συμμετοχή, τερμάτισε την μεγάλη απόσταση.Ο Ηλίας Γιαπιτζέλης, μόλις 2 ετών, τερμάτισε με τη βοήθεια των γονέων του, τα κολυμβητικά μπρατσάκια και τις βοηθητικές ρόδες ποδηλάτου, την μικρή απόσταση!
Σκοπός μας λοιπόν η διάδοση του τριάθλου μέσα στα πλαίσια του “οικογενειακού αθλητισμού” και της “δια βίου άθλησης με υγειή συναγωνισμό”.Αμοιβή μας οι ευχαριστίες σας.Ευχαριστίες τεράστιας σημασίας για εμάς διότι πηγάζουν από μια ομολογουμένως ατομική  επίμονη προσπάθεια πόνου ψυχής και σώματος που χαρίζουν απλόχερα στους υπολοίπους το μεγαλείο της αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης σε μια κοινωνία που καταρρέει και επιζητεί άμεσα τα δικά της αθλητικά πρότυπα.
Οι συντελεστές στο αθλητικό μας ραντεβού, που έστησαν το πολύχρωμο αυτό σκηνικό εκτός των αθλητών, ήταν και οι δεκάδες φίλοι εθελοντές, οι 10 διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, οι 5 ναυαγοσώστες, τα ακούραστα μέλη – εθελοντές του ποδηλατικού συλλόγου “Οδυσσέας Πετρούπολης”, η τροχαία Βιλίων – Μεγάρων – Ελευσίνας, η λέσχη μοτοσυκλετιστών Μεγάρων και το Λιμενικό που έφερε από την Κόρινθο δικό του πλωτό σκάφος για την ασφάλεια των αθλητών.Ήταν επίσης η τιμητική παρουσία των Σπαρταθλητών μας Δάσκαλου Τάκη Σκουλή, Σπύρου Σπυρόπουλου που αναβίωσαν τον άθλο του κήρυκα Φειδιππίδη (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα 480 χλμ) και βοήθησαν για την καλύτερη επιτυχία του αγώνα όπως και ο πρόεδρος της ομοσπονδιας υπεραποστάσεων, δρομέας Κώστας Σάμιος.
Ευχαριστούμε τους παραπάνω και επιπλέον τον νικητή του αγώνα Γιάννη Ψαρέλη που αγωνίστηκε με την 10μελή ομάδα του.
Επίσης ευχαριστούμε τον δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας κο Γιώργο Δρίκο που ήταν και ο χορηγός του αγώνα.

Η Διοργανωτική Επιτροπή

Υ.Γ. Ο Τάσος Σταθόπουλος, μέ άδεια του Υπουργείου Παιδείας μιλά στους μαθητές γυμνασίου – λυκείου για θέματα αθλητισμού και μεταξύ αυτών προβάλλει τους αγώνες υπεραντοχής (ULTRAMAN – IRONMAN – Tρίαθλον – ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ κλπ)