5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΔΙΟΝ» 
 
Κυριακή 9 Μαρτίου 2014
 
‘’Τρέξιμο στη γη των θεών και των μουσών’’
 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
 
 
Ημιμαραθώνιος
Περιπατητικός αγώνας 10 χλμ «Σωτήριος Ζγιάλτος»
Παιδικός αγώνας 1 χλμ
 

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ σε συνεργασία με το Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνει και  προκηρύσσει τον 5ο Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» 21.097 χλμ.

 

 Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.
Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο διεξάγεται περιπατητικός αγώνας 10χλμ και παιδικός αγώνας 1 χλμ.

 

H ακριβής απόσταση της διαδρομής έχει μετρηθεί  και πιστοποιηθεί από την ΑΙMS. Ο Διεθνής  Ημιμαραθώνιος ‘’ΔΙΟΝ’’ αποτελεί μέλος της ΑΙΜS και είναι ενταγμένος στο επίσημο καλεντάρι της. Η προκήρυξη  ακολουθεί τους διεθνείς κανόνες.

 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
 

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Oι αθλητές καλούνται να τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, μέσα από 5 διαφορετικά χωριά. Στο μεγαλύτερο τμήμα του αγώνα, οι δρομείς έχoυν θέα το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Η διαδρομή έχει ως εξής: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου με κατεύθυνση προς Κατερίνη, στροφή στο κόμβο Κονταριωτισσας – Κονταριώτισσα – Άγιος Σπυρίδωνας – Βροντού – Καρίτσα – Δίον – Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.

 Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.

 
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Για άνδρες

18-34
35-44
45-54
55-64
65-69
70-74

75-79
80+
Για γυναίκες

18-34
35-44
45-54
55+

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες).Οι τρείς πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα, ξεχωριστά και μοναδικά ανάγλυφα μετάλλια που θα αποτυπώνουν το αρχαίο θέατρο στο Δίον.

Tα διπλώματα συμμετοχής θα μπορείτε να τα κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του συλλόγου μας. www.zeusrunnersclub.gr από την επομένη του αγώνα.

 

Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους αθλητές και συνοδούς να επισκεφτούν και να περιηγηθούν δωρεάν στην αρχαιοθήκη Δίου , το μουσείο αλλά και το αρχαίο θέατρο.

 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Tα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σύλλογου το ίδιο βράδυ και στην σε όλο το τύπο μέχρι την Δευτέρα 10 Μαρτίου.


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει γιατροί που θα παρακολουθούν την εξέλιξη του.


ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

 
Σταθμοί νερού θα είναι εγκατεστημένοι στο 5ο , 10ο και 15ο χλμ.

5oNερά

10ο χλμ Ξηροί καρποί- αποξηραμένα φρούτα – ισοτονικά- νερά

15ο χλμ Ξηροί καρποί- σταφίδες- νερά

Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί και φρούτα.

 
 
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση.

 
 
 
 
 
 
 
 
ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
 

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την     Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Oι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον τρόπο εγγραφής καθώς η διαδικασία έχει ανατεθεί σε συνεργάτες του αγώνα, εγγυώνται όμως σε όλες τις περιπτώσεις την συμμετοχή του κάθε αθλητή, εφόσον ακολουθήσουν τις οδηγίες εγγραφής στα χρονικά πλαίσια τα οποία έχουν τεθεί.

 

Ο κάθε αθλητής θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 5 ευρώ. Οι αθλητές θα προκαταβάλουν το ποσό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει στον σύλλογο.  5255-069969-123 & ΙΒΑΝ GR 71 0172 2550 0052 5506 9969 -123 εμφανίζεται ο δικαιούχος :

ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ΖΕΥΣ’’.
 
 
 

Αμέσως μετά θα αποστείλει το καταθετήριο  μαζί με την αίτηση συμμετοχής του ατομική ή ομαδική στο 2130286763 (fax) ή ηλεκτρονικά και στο emaildion@chronosystems.gr

 

Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο

Θα πρέπει τέλος να αναγράφεται η ένδειξη ΄΄5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΙΟΝ’’.

Για ομαδική εγγραφή πατήστε εδώ:
Για ατομική εγγραφή πατήστε εδώ:
 
Από την υποχρέωση καταβολής εξαιρούνται:
 
       A) Άτομα με ειδικές ικανότητες

     Β) Μέλη του Αδελφοποιημένου μας Σωματείου ‘’Περικλής Δημητρίου’’ που θα ταξιδέψουν από την Κύπρο.

Γ) Οι τρεις πρώτοι νικητές και οι τρεις πρώτες νικήτριες του Ημιμαραθωνίου ‘’ΔΙΟΝ’’ 2013 τιμής ένεκεν οπότε και δηλώνονται αυτομάτως.

 
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ
 

Κατά την δημοσίευση των ονομάτων, λίγες μέρες πριν τον αγώνα, θα υπάρχει ένας αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στον κάθε αθλητή. Με βάση αυτόν τον αριθμό και με βάση τις ηλικιακές κατηγορίες θα ζητάτε από το αντίστοιχο γραφείο της διοργάνωσης τον bibnumber σας. Το ίδιο θα ισχύει και την προσέλευση σας, όπου θα υπάρχουν αναρτημένες οι καταστάσεις συμμετεχόντων.

 

Mέσα στο φάκελο θα έχει ένα κουπόνι καλωσορίσματος από το σύλλογο με την επίδειξη του οποίου θα λαμβάνετε την σακούλα με τα αναμνηστικά της διοργάνωσης και από διπλανή αίθουσα.

 
 
ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

Παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς να σεβαστούν τις υποδείξεις της διοργάνωσης και να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στα σημεία που θα υποδείξει η διοργάνωση κατά την προσέλευση.

 
 
 


ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 10 ΧΛΜ ‘’ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ’’

 

Ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Δεν θα γίνουν βραβεύσεις και δεν θα εκδοθούν  αποτελέσματα  καθώς γίνεται στην μνήμη του αξέχαστου μέλους Σωτηρίου Ζγιάλτου. Δεν είναι καμία υψομετρική διαφορά και έχει πανέμορφη θέα. Ξεκινά από το κέντρο Μεσογειακών ψηφιδωτών με κατεύθυνση την κοινότητα Πλατανακίων. Αφού διανύσουν περιμετρικά την κεντρική πλατεία του χωριού παιρνούν απέναντι της επαρχιακής οδού Δίου- Λιτοχώρου και μπαίνουν στον πεζόδρομο.  Η ασφάλεια του αγώνα από εκείνο το σημείο είναι εξασφαλισμένη καθώς απαγορεύεται η διέλευση  οχημάτων.

 
Σταθμός ανεφοδιασμού θα υπάρξει στο 5ο χλμ.
 

Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών

 

Σε όλους τους περιπατητές θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Ώρα έναρξης 10:40.

 

Δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες. Οι δηλώσεις συμμετοχής παιδικού αγώνα  θα γίνονται τηλεφωνικά στο 6977445022- Παντελής Τσιριπίδης ή στα γραφεία του συλλόγου Ρούπελ και Διγενή Ακρίτα γωνία, Κατερίνη κάθε Δευτέρα απόγευμα.

 
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
 

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Δεν θα γίνουν άλλες βραβεύσεις νικητών. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

 
 
Παιδικός Αγώνας Γυμνασίου ώρα έναρξης 10.50
Παιδικός Αγώνας Δημοτικού ώρα έναρξης 10.55

Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν απαιτεί καμιά οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο την υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα.

 

Οι εγγραφές θα γίνονται πριν την εκκίνηση και με υπογραφή γονέα θα δίνεται ο αριθμός.

 
Εγγραφές μόνον για τον παιδικό αγώνα στο 2351351020 υπόψη Nικολέτας Ίτσιου
Για την εγγραφή στον Παιδικό Αγώνα πατήστε εδώ:
 
 
 
Συμμετέχουν επικουρικά
 
Η Τροχαία Περιφέρειας
 
Η 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Λιτοχώρου
 
-Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν. Πιερίας
 

-Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ Πιερίας θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα με τον σχεδιασμό και την δημιουργία υγειονομικών σταθμών και μονάδων στον Ημιμαραθώνιο.

 

       Η Διασωστική Ομάδα Ν. Πιερίας θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα με τον σχεδιασμό και την δημιουργία υγειονομικών σταθμών και μονάδων στον περιπατητικό αγώμα

 
-Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Δήμου Δίου – Ολύμπου
 
– Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας
 
ΔΙΟΝ
 
Τοπική κοινότητα
Ενορία Αγίας Παρασκευής
Εθελοντές Δίου
Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος ‘’ΔΙΑΣ’’ ΔΙΟΥ
Σύλλογος Σαρακατσαίων ο Κατσαντώνης
 
ΚΑΡΙΤΣΑ
 
Τοπική κοινότητα
Ενορία Αγίου Δημητρίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας
Ορειβατικός Σύλλογος Καρίτσας
 
ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ
 
Τοπική κοινότητα
Αιμοδοτικός Σύλλογος Κονταριώτισσας
Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας ‘’Πιερες’’
 
 
 
 
ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
Τοπική κοινότητα
Ενορία Αγίου Σπυρίδωνα
Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Σπυρίδωνα
 
ΒΡΟΝΤΟΥ
 
Τοπική κοινότητα
Ενορία Αγίου Νικολάου
Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς
Πολιτιστικός Σύλλογος Βρουντούς
ΑιμοδοτικόςΒροντους.  


Φωτογραφική Λέσχη Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

 Γραφείο Τύπου του Δήμου Δίου Ολύμπου θα παράσχουν την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα.

 
 

Για την απόλυτη ασφάλεια του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο και θα είναι σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

 
Για πληροφορίες που αφορούν στον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στους:
Καραλιά Θωμά 6977779024 και Δημήτρη Τραπέζα 6972890371.
 
ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ
Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ