Τώρα που έπεσε η αυλαία του 7ου SMF και αργά αργά επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς κάνουμε και τον απολογισμό μας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε μέσα από τα λάθη μας της παραλήψεις μας αλλά και της οποίες αστοχίες υπήρξαν .Το 7o SMF επέτυχε. Και επέτυχε χάρη στην συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων .Κατάφερε να προτάξει την ανθρώπινη φύση του φεστιβάλ πέρα από κύπελλα ,μετάλλια και δόξες .

Αυτός ήταν ο σκοπός μας και αυτό το μήνυμα έδωσαν όλοι οι νικητές των αγώνων όπως από τον πρώτο έως και τον τελευταίο συμμετέχοντα. Συγκινητικές στιγμές το διήμερο από νικητές και μη. Κορυφαία στιγμή του Νίκο Σιδερίδη νικητή του αγώνα ορεινού τρεξίματος που την στιγμή του τερματισμού μέσα σε συγκινησιακό κλίμα το πρώτο μήνυμα που μετέφερε με της δηλώσεις ήταν ότι δεν είχε στόχο τον χρόνο η την   νίκη αλλά την ίδια την συμμετοχή .Ο ίδιος νικητής το απέδειξε μετέπειτα χαρίζοντας όλα τα μετάλλια σους λιλιπούτιους αθλητές . Μέσα από τέτοιες ενέργειες δείχνουμε τον δρόμο στην νέα γενιά

Παρακολουθώ περισσότερο από 15 χρόνια αγώνες βουνού και πρώτη φορά βλέπω συμμετέχοντες αθλητές στον τερματισμό να μην κρατεί κάνεις ρολόι να μην ρωτάει κανείς για χρόνους και να τερματίζει μέσα σε χαμογέλα και σε αγκαλιές φίλων, συγγενών από τον πρώτο έως τον τελευταίο .

Μέσα από αυτήν  την γιορτή θέλω να πιστεύω πως καταφέραμε να αναδείξουμε την ανθρώπινη φύση του φεστιβάλ και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η συμμετοχή άλλων .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πιο κοντινή μου ομάδα της Σφενδάμης τους ανθρώπους που έχουν κοπιάσει, πονέσει αλλά και δακρύσει πολλές  φορές ανθρώπους που έμπρακτα έχουν κάνει πράγματα απίστευτα 

Ξεκινώ από τον Υφαντή τον Μπάμπη υπεύθυνο σε πολλούς τομείς και προπομπός των αγώνων με την γουρούνα του ,τον Γιώργο Μαυρίδη υπεύθυνο της διοργάνωσης για της εγκαταστάσεις σε όλους τους τομείς. Την οικογένεια  Γιώργου Χαρισόπουλου υπεύθυνο ασφάλειας διαδρομών   και όχι μόνο. Τον Γρηγοριάδη Σάκη και κόρακα Νίκο υπευθύνους τροφοδοσίας σταθμών και όχι μόνο ,την Kορδονούλη Άννα υπεύθυνη οργάνωσης ,γραμματειακής στελέχωσης του smf ,τον Φυτόπουλο Κώστα υπεύθυνο παρκινγκ της διοργάνωσης την Mπαμπατζάνη γεωργία υπεύθυνη χώρου VIP,  το πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τους 100 εθελοντές και την ομάδα της περιφερειακής ενότητας Πιερίας με 7 κοπέλες σε διαφόρους τομείς ευθύνης .

Την οικογένεια του Κώστα Σταμούλη και της συζύγου Δήμητρας Θεοδωράκη που πλέον έχουν υιοθετήσει και τρίτο παιδί στην οικογένεια τους το smf .

Τον Γκολέ Παναγιώτη έναν φίλο αδελφό που για περισσότερο από ένα μήνα έζησε μαζί μας την κάθε στιγμή ,μόχθησε, πόνεσε, αλλά και αγάπησε υπερβολικά αυτό το παιδί που λέγεται SMF . Η υπερβολική καθαριότητα των διαδρομών και ειδικά των μονοπατιών είναι αποκλειστική  ευθύνη του Παναγιώτη .

Ζητώ συγγνώμη εάν  έχουμε παραλείψει κάποιους .

Αφήνω τελευταία τους γονείς μου τα παιδιά μου τις αδελφές μου την σύντροφο μου που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε SMF . Βιώσαν μαζί μου  την κάθε χαρά την κάθε λύπη την κάθε στιγμή προτάσσοντας πάντα  το καλύτερο για το φεστιβάλ .

Όταν έχεις οικογένειες ,ανθρώπους, φίλους και συνεργάτες κοντά σου με τέτοια αγάπη είναι σίγουρο πως θα έχεις το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Το 7ο SMF που στόχος του ήταν η ανθρώπινη φύση του φεστιβάλ πιστεύουμε πως επέτυχε τον σκοπό του .

Ετοιμαζόμαστε πλέον  για την φθινοπωρινή διοργάνωση του sfendami advedure experience που περιλαμβάνει τους νυκτερινούς αγώνες nihgt trail  και τον αγώνα enduro όπως και για το 8ο SMF το οποίο πλέον μπαίνει και στο καλεντάρι της UCI και θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Απριλίου 2014

Φωτογραφικό υλικό  από την διοργάνωση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας στο www,sfendami.gr