6ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ»

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 7-4-2013

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Θανάσης Σταμόπουλος» είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους ημιμαραθωνίους συγκεντρώνοντας εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και πολλοί πρωταθλητές και παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στην διαφημιστική προβολή των εταιριών και επιχειρήσεων που χορηγούνε τον αγώνα.

Την πρώτη Κυριακή του Απρίλη, λοιπόν,  εκατοντάδες δρομείς αναμένεται να βρεθούν κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και να συμμετέχουν στον αγώνα 21,1χλμ, αλλά και στην κεντρική πλατεία Τρικάλων για τον αγώνα 6χλμ, που θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά, δίνοντας την ευκαιρία και σε νέους ή λιγότερο προπονημένους δρομείς να πάρουν μέρος σε ένα αγώνα δρόμου.  Επιπλέον φέτος θα διεξαχθεί  και αγώνας  παιδιών ηλικίας από 9-14 ετών προσφέροντας την ευκαιρία στις μικρές  γενιές να έρθουν σε επαφή με την άσκηση και τη χαρά της συμμετοχής.

Η προσωπική πρόκληση του αγώνα των 21,1χλμ ή των 6χλμ μπορεί να συνδυαστεί για τους δρομείς, που θα επισκεφτούνε την περιοχή και με μία επίσκεψη των ιερών βράχων των Μετεώρων, αλλά και της πόλης των Τρικάλων, όπου την προηγούμενη μέρα του αγώνα στο χώρο της παράδοσης των αριθμών, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, θα λειτουργήσει και έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών από διάφορες εταιρίες και επιχειρήσεις σχετιζόμενες με τον αθλητισμό, τον τουρισμό και την υγεία.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

Πρώτα απ’ όλα είναι απαραίτητο να διαβάσετε τους κανονισμούς της διοργάνωσης.

Για την καταβολή του αντιτίμου συμμετοχής στους αγώνες, υπάρχουν οι παρακάτω τρόποι πληρωμής:

Α. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ
Χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω του ασφαλούς συστήματος πληρωμών PayPal ή μέσω κατάθεσης του αντίτιμου σε τραπεζικό λογαριασμό.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για νε εγγραφείτε ηλεκτρονικά σε έναν από τους αγώνες τις διοργάνωσης, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό χρήστη, επιλέγοντας ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ από το μενού στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης.

Για να ολοκληρώσετε τη δημιουργία του λογαρισμού σας και να είσαστε πλέον εγγεγραμμένος χρήστης, ακολουθήστε το σύνδεσμο ενεργοποίησης που θα βρείτε στο μήνυμα που θα σας σταλεί στο email σας.

Β. ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΣΩ EMAIL
Για να κάνετε την εγγραφή μέσω email, συμπληρώστε την αντίστοιχη φόρμα Στη συνέχεια θα τη στείλετε στο email της διοργάνωσης info@stamhalfmarathon.org

Γ. ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΣΩ ΦΑΞ
Συμπληρώστε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, Στειλτε στο fax +30 211 2686923

Δ. ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Στο κατάστημα “TRENCH” στα Τρίκαλα καθημερινά 10:00 – 14:00 και απογεύματα (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή) 18:00 – 21:00, Καποδιστρίου 10, 24310 72170, Υπεύθυνος Βαγγέλης Διβάνης.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Το κόστος εγγραφής σχετίζεται με την ημερομηνία εγγραφής και την επιλογή πακέτου απλού ή ενισχυμένου. Ακυρώσεις δε θα είναι δυνατές, αλλά θα είναι δυνατή η μεταβίβαση της συμμετοχής σε άλλο δρομέα με δήλωση έως και τις 1 Απριλίου. Οι εγγραφές για τον  αγώνα  των παιδιών θα γίνονται  το Σάββατο 6 Απριλίου στη γραμματεία του αγώνα, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, από τις 10:00 έως και τις 17:00. Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα των παιδιών θα είναι δωρεάν.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Τράπεζα: MARFIN EGNATIA BANK
Αρ. Λογαριασμού: 0444483427
ΙΒΑΝ: GR33 0280 4050 0000 0044 4483 427
BIC: EGNAGR2T
Δικαιούχος: Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων

Δωρεάν θα είναι η συμμετοχή των τριών πρώτων της γενικής κατάταξης ανδρών – γυναικών (ενισχυμένο πακέτο), καθώς επίσης και των νικητών/τριών όλων των κατηγοριών του ημιμαραθωνίου αγώνα του 2012 (βασικό πακέτο). Επιπλέον, στο νικητή της κατηγορίας των ανδρών και στη νικήτρια της κατηγορίας των γυναικών, του ημιμαραθωνίου του 2012, θα υπάρχουν και οι παροχές της δωρεάν διαμονής και της κάλυψης των μεταφορικών τους εξόδων.

Δωρεάν θα είναι και η συμμετοχή των Ελίτ Αθλητών/τριών (ενισχυμένο πακέτο). Η διοργάνωση έχει κατατάξει με βάση τις επιδόσεις τους τα τελευταία δύο χρόνια, σε δύο κατηγορίες, τους Ελίτ Αθλητές/τριες  κι ανάλογα με αυτές θα υπάρχουν και κάποιες επιπλέον παροχές.

ΕΛΙΤ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΔΡΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β

Επίδοση Μαραθωνίου

<2:25

<2:40

Επίδοση Ημιμαραθωνίου

<1:08

<1:15

ΕΛΙΤ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Επίδοση Μαραθωνίου

<2:50

<3:10

Επίδοση Ημιμαραθωνίου

<1:20

<1:29

Οι Ελίτ Αθλητές/τριες μπορούν να εγγραφούν απευθείας ηλεκτρονικά, είτε μέσω αποστολής των στοιχείων τους στο fax, στην ταχυδρομική θυρίδα ή στο email της διοργάνωσης. Είναι όμως απαραίτητο να αποστείλουν μαζί, φωτοτυπία της ταυτότητάς τους κι αποδεικτικά των επιδόσεών τους, ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους. Στους Ελίτ Αθλητές/τριες της Κατηγορίας Α παρέχεται από τη διοργάνωση, δωρεάν διαμονή και κάλυψη των μεταφορικών τους εξόδων (εντός Ελλάδας), ενώ  στους αθλητές/τριες της Κατηγορίας Β  παρέχεται από τη διοργάνωση δωρεάν διαμονή. Τα χρηματικό ποσό για την κάλυψη των μεταφορικών εξόδων θα είναι ανάλογο της χιλιομετρικής απόστασης, που ο αθλητής θα δηλώσει στη φόρμα εγγραφής του και πληρωθεί μέχρι τις 30 Μαρτίου 2012 με μη επιστρεφόμενη ταχυδρομική επιταγή στη αντίστοιχη διεύθυνση. Το μέγιστο ποσό που θα δοθεί για τη μετακίνηση του κάθε αθλητή, θα είναι 100 €.

Κατά την εγγραφή στους αγώνες θα υπάρχει σε όλους τους δρομείς και η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης, για όσους επιθυμούν, του εθελοντικού μη κυβερνητικού οργανισμού ΣΤΕΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ 6χλμ

Ατομική Εγγραφή (με τεχνικό T-Shirt)

€ 12

€ 12

Ομαδική Εγγραφή (με τεχνικό T-Shirt)

€ 10

€ 10

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Ατομική Εγγραφή (χωρίς T-Shirt)

€ 12

€ 12

Ομαδική Εγγραφή (χωρίς T-Shirt)

€ 10

€ 10

ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Τ.Θ. 20, 42100 Τρίκαλα
Ελλάδα

Τ. +30 2431 072170
Φ.+30 211 2686923
Email: info@stamhalfmarathon.org

Σημείωση: Η πληρωμή του αντιτίμου στον τραπεζικό λογαριασμό θα πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών για την ενεργοποίηση της εγγραφής.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΑΡΘΡΟ 1
Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων θα διοργανώσει την Κυριακή 7 Απριλίου τον 6ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Θανάσης Σταμόπουλος»,  που φέτος θα περιλαμβάνει και αγώνα 6,5χλμ στην πόλη των Τρικάλων. Η διοργάνωση θα είναι υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

ΑΡΘΡΟ 2
Και οι δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς που ορίζει ο ΣΕΓΑΣ.

ΑΡΘΡΟ 3
Ο αγώνας είναι ανοιχτός σε όλους τους δρομείς άνω των 18 ετών.  Δρομείς άνω των 16 ετών στα 21,1χλμ. και άνω των 14 ετών στα 6,5χλμ., θα μπορούν να συμμετάσχουν με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους και η συμμετοχή τους θα είναι δωρεάν στο απλό πακέτο εγγραφής. Η κατάταξη των δρομέων θα γίνει και με ηλικιακές κατηγορίες σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ. Οι δρομείς συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

ΑΡΘΡΟ 4
Κάθε συμμετοχή θεωρείτε ως μη ακυρώσιμη και εμπεριέχει πλήρη αποδοχή των κανονισμών. Αθλητές που δε μπορούνε να πάρουν μέρος στον αγώνα μπορούν να μεταβιβάσουν την εγγραφή τους σε κάποιον άλλο δρομέα μέχρι τις 12 Μαρτίου 2012.

ΑΡΘΡΟ 5
Κάθε αθλητής θα μπορεί να παραλάβει το τσιπ  χρονομέτρησης (Bib), τον αριθμό, το Τ-Shirt και διάφορα άλλα αναμνηστικά του αγώνα, το Σάββατο 17 Μαρτίου από τις 10:00 – 19:00 στο χώρο λειτουργίας και έκθεσης του αγώνα, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων. Η παράδοση των (Bibs) και των αριθμών θα είναι δυνατή και την ημέρα του αγώνα στο χώρο της αφετηρίας, στην κεντρική πλατεία Καλαμπάκας, μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα. Και στις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η παρουσίαση της επιβεβαίωσης εγγραφής και της αστυνομικής ταυτότητας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι  παραλάβουν τα τσιπ χρονομέτρησης και τον αριθμό τους την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα  από την κεντρική πλατεία Καλαμπάκας, θα μπορούν  να παραλάβουν το αναμνηστικό τους T-Shirt μετά τον τερματισμό τους στην κεντρική πλατεία Τρικάλων.

ΑΡΘΡΟ 6
Σταθμοί ανεφοδιασμού και υδροδοσίας θα υπάρχουν στον Ημιμαραθώνιο στα 5χλμ, 10χλμ, 15χλμ, 18χλμ και στον τερματισμό, ενώ για τον αγώνα 6,5χλμ στο 3,5χλμ. Οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους εντός 3 ωρών, ενώ των 6,5χλμ εντός μίας ώρας. Μετά το πέρασμα και του «αυτοκινήτου τερματισμού αγώνα» στον Ημιμαραθώνιο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να σεβαστούν την κυκλοφορία των οχημάτων και η συνέχιση του αγώνα γίνεται με δική τους ευθύνη.

ΑΡΘΡΟ 7
Η ασφάλεια των  αγώνων θα είναι υπό τον έλεγχο του Τμήματος Τροχαίας της Ελληνικής αστυνομίας και της Δημοτικής αστυνομίας Τρικάλων. Ιατρικές υπηρεσίες θα χορηγούνται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και από τον γιατρό αγώνα, ενώ ο πρώτος σταθμός παροχής ιατρικών υπηρεσιών για τον Ημιμαραθώνιο θα βρίσκεται στο 5χλμ. Οι επόμενοι σταθμοί θα βρίσκονται στο 10χλμ, 15χλμ., 18χλμ και στον τερματισμό. Στον αγώνα οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη, ενώ για ιατρικούς λόγους οποιοσδήποτε αθλητής μπορεί να εμποδιστεί να συνεχίσει τον αγώνα για ιατρικούς λόγους.

ΑΡΘΡΟ 8
Το σύστημα ChampionChip θα χρησιμοποιηθεί για τη χρονομέτρηση των αγώνων. Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί ένα τσιπ  χρονομέτρησης (Bib) την ώρα συλλογής των απαραίτητων για τη συμμετοχή του στον αγώνα.  Για τον έλεγχο των συμμετεχόντων θα υπάρχουν για τον Ημιμαραθώνιο σταθμοί ελέγχου στην εκκίνηση, στο 10χλμ και στον τερματισμό, ενώ για τον αγώνα των 6,5χλμ στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Δρομείς που δε θα ακολουθήσουν τη διαδρομή και τα προβλεπόμενα  σημεία ελέγχου θα ακυρώνονται.

ΑΡΘΡΟ 9
Καταστροφή περιουσίας: ο διοργανωτής απεκδύεται πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια, κτλ της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δε θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του διοργανωτή για οποιαδήποτε καταστροφή που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.

ΑΡΘΡΟ 10
Οι συμμετέχοντες σαφώς και αποκλειστικά παραχωρούν στο διοργανωτή το ανέκκλητο δικαίωμα χρήσης του ονόματός τους, των στοιχείων τους, των φωτογραφιών τους ή οποιουδήποτε εγγράφου του αγώνα για μελλοντική εκμετάλλευση ή χρήση σε δικαστικές υποθέσεις , ρυθμιστικές αρχές, διαφήμισης ή χρήσης τους για στατιστικά δεδομένα.

ΑΡΘΡΟ 11
Ποδήλατα ή φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση του αγώνα θα είναι δυνατά μόνο μετά την έγκριση από την οργανωτική επιτροπή αγώνα και την έκδοση ειδικού πιστοποιητικού.

ΑΡΘΡΟ 12
Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν γνώση και αποδέχονται όλα τα άρθρα των κανονισμών ταυτόχρονα με την εγγραφή τους στον αγώνα . Επίσης οι συμμετέχοντες συμφωνούν με λόγο τιμής να μην επισπεύσουν την εκκίνηση και να καλύψουν την πλήρη απόσταση των αγώνων, πριν περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: www.stamhalfmarathon.org