ΠΡΟΚHΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
3ος TΣΑΚΩΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Στη μνήμη του Δημήτριου Ν. Βλάμη(Ντόλα)*

Που περιλαμβάνει τους εξής αγώνες:
 Αγώνας 16.000 μέτρων “Λεωνίδιο – Πούλιθρα – Λεωνίδιο” για ενήλικες
 Αγώνας 5.000 μέτρων – Γύρος Λεωνιδίου για δρομείς 15 χρονών και άνω
 Παιδικός Αγώνας 2.000 μέτρων για παιδιά 8 – 14 ετών
 Παιδικός Αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά 4 – 7 ετών
 Περιπατητική βόλτα στην διαδρομή του αγώνα των 16χλμ. Λεωνίδιο – Πούλιθρα – Λεωνίδιο

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 27/6/2015
Τόπος διεξαγωγής : Λεωνίδιο Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας
Ώρα εκκίνησης : 19:00

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νότιας Κυνουρίας
και με την ευγενική συμμετοχή του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ» ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα,
υπό την αιγίδα και την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 3ο Τσακώνικο δρόμο – στην μνήμη του Δημήτριου Ν. Βλάμη(Ντόλα)

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, με ώρα εκκίνησης 19:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 16.30: Άνοιγμα γραμματείας αγώνων, στην Πλατεία Ηρώων, δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο Λεωνίδιου, παραπλεύρως της γέφυρας του ποταμιού του Λεωνιδίου
 18.30: Εκκίνηση της περιπατητικής βόλτας στην διαδρομή του μεγάλου αγώνα(Λεωνίδιο – Πούλιθρα – Λεωνίδιο)
 18.35: Εκκίνηση του αγώνα των 2.000 μέτρων για παιδιά ηλικίας 8 – 14 ετών.
 18.50: Εκκίνηση του αγώνα των 1.000 μέτρων για παιδιά ηλικίας 4 – 7 ετών.
 19.00: Εκκίνηση των 2 βασικών αγώνων – 5 & 16χλμ.
 21.30: Λήξη των αγώνων
 21.35: Απονομές αγώνων και τελετή λήξης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Αγώνας 16χλμ. Λεωνίδιο – Πούλιθρα – Λεωνίδιο
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Λεωνίδιο, στην Πλατεία Ηρώων, δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο Λεωνίδιου, παραπλεύρως της κεντρικής γέφυρας που διασχίζει το ποτάμι του Λεωνιδίου.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19:00. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα το αργότερο πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για τη παραλαβή των αριθμών και των chip χρονομέτρησης. Λήξη παραλαβής αριθμών 18:45. Ο αγώνας, αφού διέλθει από το κέντρο του Λεωνιδίου και αφού διασχίσει κάθετα το ποτάμι του Λεωνιδίου, θα βγει επί της δημοσίας οδού που κατευθύνεται για την Πλάκα Λεωνιδίου, και για τα Πούλιθρα. Ο αγώνας γίνεται με την μορφή του πήγαινε – έλα . Αφού οι δρομείς φτάσουν στα Πούλιθρα και συγκεκριμένα στο γραφικό λιμάνι των Πουλίθρων, θα κάνουν αναστροφή με κατεύθυνση πίσω στο Λεωνίδιο. Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με chip χρονομέτρησης που θα επιστρέφεται, μετά το τέλος του αγώνα, ενώ στο 8ο ακριβώς χλμ. όπου γίνεται η αναστροφή, θα υπάρχει σημείο ελέγχου των δρομέων, μέσω της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Οποιοσδήποτε δρομέας δεν επισημανθεί στο 8ο χλμ. της αναστροφής αυτομάτως αποκλείεται από τον αγώνα. Για τα πρώτα 4 περίπου χιλιόμετρα, οι δρομείς θα τρέχουν ανάμεσα στα περίφημα περιβόλια της Τσακώνικης κοιλάδας, ενώ αφού περάσουν το επίνειο του Λεωνιδίου – την Πλάκα, θα τρέχουν για τα επόμενα 8 χλμ. δίπλα στην θάλασσα, απολαμβάνοντας μία πανέμορφη διαδρομή.
 ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 16χλμ.(ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

Στους άνδρες
18-29
30-39
40-49
50-59
60+
Στις γυναίκες
18-45
45 +

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες). Οι τρείς πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν από ένα ανάγλυφο μετάλλιο.

 Χρονικό όριο του αγώνα: Ορίζονται οι 2 1/2 ώρες(μέχρι τις 21.30).
 Σταθμοί ανεφοδιασμού:
– 3o χλμ. με νερό
– 6ο χλμ. με νερό
– 8ο χλμ.(αναστροφή) με νερό
– 10ο χλμ. με νερό
– 13ο χλμ. με νερό
– Τερματισμός

 Δικαίωμα συμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.
 Κόστος συμμετοχής:
Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.
 Δηλώσεις συμμετοχής
Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ πατήστε εδώ:
https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=81d52609934cb2c0df317d9a822c44ca
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές, μέχρι και την Τετάρτη 24/6/2015 στις 18.00 καταληκτική ώρα. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα γίνει δεκτός την ημέρα του αγώνα

ΑΓΩΝΑΣ 5.000 μέτρων “Γύρος Λεωνιδίου”

Ο εν λόγω αγώνας, ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των 2 προηγούμενων αγώνων που είχαν πραγματοποιηθεί στο Λεωνίδιο, τα 2 προηγούμενα χρόνια! Έτσι και φέτος δεν θα ήταν δυνατόν να λείψει ο πρώτος λαϊκός αγώνας που πραγματοποιήθηκε στο Λεωνίδιο, και για αυτό θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο αγώνας των 5 χλμ.

Η εκκίνηση θα δοθεί μαζί με τον κυρίως αγώνα των 16.000 μέτρων στις 19.00. Οι δρομείς του εν λόγω αγώνα θα συμπορευτούν μαζί με τους υπολοίπους του μεγάλου αγώνα, για περίπου 2 χλμ., και μέχρι να εξέλθουν του ποταμού, όπου και θα διαχωριστούν. Από εκείνο το σημείο οι δρομείς θα στρίψουν αριστερά, προκειμένου να κατευθυνθούν προς τον τερματισμό και να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

 Βραβεύσεις: Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Δεν θα υπάρξουν επιμέρους κατηγορίες στον εν λόγω αγώνα.
 Χρονικό όριο: Ορίζεται η 1 ώρα(μέχρι τις 20.00)
 Σταθμοί ανεφοδιασμού:
– 2,5o χλμ.(διαχωρισμός 2 αγώνων) με νερό και ισοτονικό
– τερματισμός
 Πληροφορίες διαδρομής: Μέχρι εκείνο το σημείο, η διαδρομή είναι σχεδόν επίπεδη και ουσιαστικά πρόκειται για έναν μεγάλο Γύρο του Λεωνιδίου.
 Δηλώσεις συμμετοχής
Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ πατήστε εδώ:
https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=81d52609934cb2c0df317d9a822c44ca

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές, μέχρι και την Τετάρτη 24/6/2015 στις 18.00 καταληκτική ώρα. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα γίνει δεκτός την ημέρα του αγώνα

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2.000 μέτρων, για παιδιά 8 – 14 ετών

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η Πλατεία Ηρώων δίπλα από το Δημοτικό σχολείο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά αγόρια και κορίτσια 8 – 14 ετών. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18.35, πριν από όλους τους αγώνες των ενηλίκων, προκειμένου οι δρομείς να δουν και να χειροκροτήσουν τους λιλιπούτειους δρομείς και τους λίγο μεγαλύτερους. Αν κάποιος γονιός θέλει να τρέξει μαζί με το παιδάκι του, με μεγάλη μας χαρά να τον δούμε να το συνοδεύει. Πριν τα παιδιά θα υπάρχει προπορευόμενο όχημα που θα τα συνοδεύει στον αγώνα. Ο αγώνας θα γίνει πάνω σε μέρος της διαδρομής του βασικού αγώνα, ένα χιλιόμετρο αφού ξεκινήσουν οι μικροί δρομείς και θα επιστρέψουν πίσω όπου και θα τερματίσουν. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στις ώρες λειτουργίας της γραμματείας και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1.000 μέτρων, για παιδιά 4 – 7 ετών

Για ακόμα πιο μικρά παιδάκια που ίσως τους φανούν αρκετά τα 2 χλμ., έχουμε τον αγώνα των 1.000 μ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η Πλατεία Ηρώων δίπλα από το Δημοτικό σχολείο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά αγόρια και κορίτσια 4 – 7 ετών. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18.50, πριν από όλους τους αγώνες των ενηλίκων, και αφού τελειώσει ο αγώνας των 2 χλμ. για τα μεγαλύτερα παιδιά. Αν κάποιος γονιός θέλει να τρέξει μαζί με το παιδάκι του, με μεγάλη μας χαρά να τον δούμε να το συνοδεύει. Πριν τα παιδιά θα υπάρχει προπορευόμενο όχημα που θα τα συνοδεύει στον αγώνα. Ο αγώνας θα γίνει πάνω σε μέρος της διαδρομής του βασικού αγώνα, Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στις ώρες λειτουργίας της γραμματείας και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας.
 Βραβεύσεις παιδικών αγώνων: ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΛΑΒΑΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ 16,5χλμ. στην διαδρομή του μεγάλου αγώνα

Οι περιπατητές θα ξεκινήσουν στις 18.30, μισή ώρα πριν την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα. Δεν υποχρεώνεται ο οποιοσδήποτε να περπατήσει μέχρι ορισμένο σημείο. Ο καθένας μπορεί να περπατήσει μέχρι όποιο χλμ. επιθυμεί και να επιστρέψει στην αφετηρία, όπου και θα τερματίσει. Οι περιπατητές θα κινηθούν πάνω στον βασικό δρόμο του μεγάλου αγώνα. Τα ανώτερα χιλιόμετρα που καλείται να περπατήσει κάποιος θα είναι τα 16,5 χλμ. όσα είναι και τα χιλιόμετρα του βασικού αγώνα. Μετάλλιο θα λάβουν όλοι ανεξαρτήτως οι περιπατητές που θα λάβουν νούμερο συμμετοχής. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ πατήστε εδώ:
https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=81d52609934cb2c0df317d9a822c44ca

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι αθλητές τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και για κάθε τυχόν τραυματισμό τους που ενδεχομένως θα τους συμβεί η διοργάνωση δεν ευθύνεται και παραιτούνται από οποιαδήποτε αξίωση αποζημίωσης. Επίσης θα πρέπει πρόσφατα να έχουν περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, και έχουν λάβει την σχετική άδεια από τους γιατρούς ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνα τρεξίματος. Ειδικά για τον αγώνα των παιδιών, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές των 2 βασικών αγώνων, θα ξεκινήσουν στις 21.30 αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, ενώ θα υπάρχει ειδική Τσακώνικη τελετή λήξης – έκπληξη!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ανάρτηση σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτ.Αττικής θα πραγματοποιήσει δωρεάν εκδρομή, με ένα ή δύο λεωφορεία. Για περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις παρακαλούμε απευθυνθείτε στο 6974411515(Τσιμακίδης Σταύρος)

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Θα υπάρξει γιατρός και ασθενοφόρο
ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=81d52609934cb2c0df317d9a822c44ca
μέχρι και την Τετάρτη 24/06/2015 στις 18.00 καταληκτική ώρα.

ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Όλοι οι αγώνες είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κάποιο χρηματικό αντίτιμο

ΔIAMONH
Για διαμονή προτείνονται τα ξενοδοχεία και ξενώνες της ευρύτερης περιοχής του Λεωνιδίου(Λεωνίδιο, Πλάκα, Πούλιθρα, Λιβάδι κλπ.κλπ). Η περιοχή έχει αρκετά καταλύματα όλων των κατηγοριών και όλων των βαλαντίων, και στα οποία μπορείτε να κάνετε κράτηση για όσες μέρες επιθυμείτε, και να το συνδυάσετε για να απολαύσετε ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Α) Γορανίτης Παυλος email: pavlosgor@gmail.com / τηλ 6955985506
Β) Φύττα Κατερίνα email: dhkenk@gmail.com / τηλ.: 2757360226

Και στον διαδικτυακό τόπο: http://www.notiakynouria.gov.gr

Η Οργανωτική Επιτροπή
Πρόεδρος: Ηλίας Μάνος
Γραμματέας: Κατερίνα Φύττα
Αντιπρόεδρος – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Παπαβασιλείου
Τεχνική διεύθυνση αγώνων: Παύλος Γορανίτης

Χορηγός επικοινωνίας: www.runningnews.gr

*Σημείωση:
Ο Δημήτριος Ν. Βλάμης πιο γνωστός στο Λεωνίδιο ως Ντόλας, ήταν ίσως η πιο εμβληματική αθλητική μορφή του Λεωνιδίου και της Τσακωνιάς γενικότερα. Αρχηγός της ομάδας “Λεωνίδας” του Λεωνιδίου και εξαιρετικός αθλητής ταχύτητας και άλματος με διακρίσεις το 1951 στην Κορέα (Πένταθλο και Δέκαθλο), 1958-1962 Ελληνικοί Αγώνες και Βαλκανιονίκης