ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

Η 1η Νοεμβρίου 2012 είναι η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών για τον 4ο Διεθνή Ορεινό Αγώνα Ψηλορείτη Psiloritis Race. Ο αγώνας που όπως είναι ήδη γνωστό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, θα δεχτεί φέτος 250 αθλητές, λαμβάνοντας υπόψη τις οργανωτικές δυνατότητες.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής ξεκινάει την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στη διεύθυνση  wwwHYPERLINKhttp://www.psiloritisrace.com/”.HYPERLINKhttp://www.psiloritisrace.com/”psiloritisraceHYPERLINKhttp://www.psiloritisrace.com/”.HYPERLINKhttp://www.psiloritisrace.com/”com. Στην περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών φτάσει τις 250 ασχέτως εθνικότητας, οι 150 θα διατεθούν σε αθλητές κατοίκους Ελλάδας, και θα λήξει με τη συμπλήρωση του αριθμού των συμμετεχόντων. Επίσης μέσω της ιστοσελίδας οι ενδιαφερόμενοι αθλητές έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν για τους όρους και το κόστος συμμετοχής για το οποίο όσοι αθλητές εγγραφούν πριν την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν έκπτωση 20% .  Ο αγώνας διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγώνας Ψηλορείτη».

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στις 7.30 π.μ από την τοποθεσία οροπέδιο Νίδας. Οι αθλητές θα πρέπει να διανύσουν μια απόσταση τριάντα πέντε (35) χιλιομέτρων .  Από αυτά τα 16,5 χλμ είναι σε χωμάτινη διαδρομή, τα 15,5 χλμ σε μονοπάτι και τα 3 χλμ σε άσφαλτο. Η υψομετρική διαφορά ανάβασης είναι 1654 μέτρα, ενώ  η υψομετρική διαφορά κατάβασης 2342 μέτρα. Ο αγώνας έχει βαθμό δυσκολίας 2, απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές και το χρονικό όριο τερματισμού είναι  έξι (6) ώρες και τριάντα (30) λεπτά. Συνολικά σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν δέκα (10) σταθμοί πλήρης τροφοδοσίας των αθλητών, ενώ στο τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα στους συμμετέχοντες αθλητές και θα δοθούν αναμνηστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στη διεύθυνση wwwHYPERLINKhttp://www.psiloritisrace.com/”.HYPERLINKhttp://www.psiloritisrace.com/”psiloritisraceHYPERLINK “http://www.psiloritisrace.com/”.HYPERLINK “http://www.psiloritisrace.com/”com

Τρέξε στα βήματα του Δία

Η οργανωτική επιτροπή