Ημερήσια εκδρομή ΣΔΥΑ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2015 – «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία»
Κυριακή 10 Μαϊου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΔΡΟΜΕΩΝ

Εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ) και του Δήμου Γορτυνίας, και σε συνέχεια της Προκήρυξης που έχει ήδη κυκλοφορήσει προς ενημέρωσή σας, περιμένουμε όλους τους δρομείς και φίλους του τρεξίματος και φέτος στον λαϊκό αγώνα δρόμου (επί ασφάλτου 24.300μ) «Θεοδωράκεια 2015» Ζάτουνα – Βαλτεσινίκο – Αρκαδίας.
Τα χαρακτηριστικά του αγώνα: Ανώμαλος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου (επί ασφάλτου τύπου Μαραθωνίου,) με ελεύθερη συμμετοχή δρομέων και των δύο φύλλων.
Μπορείτε να δείτε τον χάρτη της διαδρομής που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΔΥΑ info@sdiathens.gr και στην ιστοσελίδα του ΑΝΑΤΡΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ www.anatrexo.gr.

1) Η διαδρομή του Αγώνα: Ζάτουνα – Βαλτεσινίκο
– Περιγραφή Διαδρομής:
Οι δρομείς διασχίζουν τη μαγευτική βόρεια πλευρά του όρους Μαίναλον, ξεκινώντας από το Δημοτικό διαμέρισμα της Ζάτουνας και ακολουθώντας την κεντρική οδική διαδρομή μέσα από Καρκαλού, Καμπέα και Σανατόριο Μάννας θα τερματίσουν στο Δημοτικό διαμέρισμα του Βαλτεσινίκου.
– Σημείο εκκίνησης: Δημοτικό διαμέρισμα Ζάτουνας Δήμου Γορτυνίας (μπροστά από το Μουσείο «ΜίκηςΘεοδωράκης».
– Σημείο τερματισμού: Δημοτικό διαμέρισμα Βαλτεσινίκου Δήμου Γορτυνίας (κεντρική πλατεία).
– Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 10 Μαϊου 2015
– Ώρα εκκίνησης: 10.30πμ..
Απόσταση: 24,3 χιλιόμετρα και υψομετρική διαφορά 450 μέτρα. Σημειώνουμε ότι η διαδρομή είναι μετρημένη, όπως επίσης καθ΄ όλο το μήκος της θα υπάρχουν σημεία ελέγχου με παρατηρητές.
– Όριο τερματισμού : 3.1/2 ώρες
2) Μεταφορά Δρομέων στο σημείο εκκίνησης.
Η Οργανωτική Επιτροπή θα διαθέσει με δαπάνες της ειδικά για τον αγώνα αυτό μεταφορικά μέσα σύμφωνα με τα παρακάτω:
Α) Πούλμαν 50 θέσεων το οποίο θα αναχωρήσει την Κυριακή το πρωί ώρα 6:00 από την πλατεία Καραϊσκάκη, στάση Μετρό Μεταξουργείο, μπροστά στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕY.
Πληροφορίες και συνεννόηση στο τηλέφωνο 210 3625168 κα Ελένη Μπερτσάτου.
Β) Πούλμαν 50 θέσεων το οποίο θα αναχωρήσει την Κυριακή το πρωί ώρα 5.30 από την Ν. Μάκρη – Δημαρχείο. Το Πούλμαν του Τελμησσού θα περάσει και από Αθήνα, (πλατεία Καραϊσκάκη για να παραλάβει άτομα.
Πληροφορίες και συνεννόηση στο τηλέφωνο 6942633465 και στο 2294098696 κ.Βλάσση Καραβασίλη.
Συστήνεται η απαραίτητη αλλά και έγκαιρη συνεννόηση με τους παραπάνω για επιβεβαίωση και κράτηση θέσεως.
Γ) Για τους δρομείς οι οποίοι θα ταξιδέψουν με ίδια μέσα, θα υπάρχουν την Κυριακή το πρωί στο σημείο του τερματισμού στο Βαλτεσινίκο, πούλμαν με ώρα αναχώρησης 08.10 το τελευταίο, τα οποία θα τους μεταφέρει στο σημείο εκκίνησης στη Ζάτουνα. Όσοι εκ των δρομέων βρίσκονται στα γύρω χωριά και δεν έχουν εξασφαλίσει την μετακίνησή τους στο σημείο εκκίνησης καθώς και την επιστροφή τους στο τόπο διαμονής τους, να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές για την εξεύρεση μέσου για την μετακίνησή τους.
Για τα ΙΧ αυτοκίνητα των δρομέων θα υπάρξει ανακοίνωση και σήμανση για το που θα τα παρκάρουν στο Βαλτεσινίκο.
Δ) Για τους δρομείς που θα πάνε στο σημείο εκκίνησης με δικά τους μέσα μετά τον τερματισμό τους στο Βαλτεσινίκο θα υπάρχει λεωφορείο το οποίο θα τους μεταφέρει πάλι στη Ζάτουνα για να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους.

3) Σταθμοί τροφοδοσίας:
Θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής πέντε (7) σταθμοί τροφοδοσίας νερού και ισοτονικών ως εξής : στο 4χλμ (νερό) στο 8χλμ (νερό, ισοτονικό), στο 11χλμ (νερό), στο 15χλμ (νερό και ισοτονικό), στο 19.5χλμ (νερό και ισοτονικό) στο 22.5χλμ και στον τερματισμό (νερό και ισοτονικό).
Νεαροί εθελοντές θα φροντίζουν για την εξυπηρέτησή σας.

4) Τερματισμός Βραβεύσεις/Έπαθλα:
Γενική Κατάταξη: Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες νικητές και νικήτριες με το ειδικό μετάλλιο του “ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία” (χρυσό, ασημένιο, χάλκινο), καθώς και μπρούτζινο αγαλματίδιο που φιλοτέχνησε και προσφέρει δωρεάν, ειδικά για τον αγώνα αυτό (όπως και τους προηγούμενους αγώνες), ο γνωστός γλύπτης Γιάννης Σουβαντζόγλου.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και το παραπάνω ειδικό μετάλλιο από μπρούντζο.
Στον τερματισμό ο Δήμος Γορτυνίας θα προσφέρει ελαφρύ έδεσμα.
Ο Αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
5) Δηλώσεις και όροι συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να γνωρίζουν πως η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει (πρόσφατη ιατρική εξέταση).
Παράκληση προς τους ενδιαφερόμενους δρομείς, για λόγους προγραμματισμού και καλής προετοιμασίας της διοργάνωσης, να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους. Επιθυμητή τελευταία προθεσμία η Τρίτη 5 Μαϊου 2015.
Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα γίνεται ηλεκτρονικά στο: info@sdiathens.gr ή στο www.anatrexo.gr συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία. Η έντυπη δήλωση συμμετοχής μαζί με τη σχετική δήλωση καλής υγείας πρωτότυπα υπογεγραμμένες πρέπει οπωσδήποτε να παραδοθούν από τους ίδιους τους δρομείς στη γραμματεία κατά την εκκίνηση προκειμένου να γίνουν δεκτοί και να παραλάβουν τον αριθμό τους.
Τα σχετικά έντυπα δηλώσεων, μπορούν να κατεβάσουν (παραλάβουν) οι ενδιαφερόμενοι μέσα από το παραπάνω site (www.anatrexo.gr).
Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν στο σημείο εκκίνησης στην Ζάτουνα την ημέρα του αγώνα από ώρα 08.00 έως 10:00 το πρωί της Κυριακής 10 Μαϊου 2015.
Οι αθλητές θα τρέξουν με αριθμό που θα αναγράφει και το όνομά τους η δε παραλαβή τους θα γίνει την Κυριακή το πρωί 10 Μαϊου στο σημείο εκκίνησης του αγώνα στη Ζάτουνα, μπροστά στο Μουσείο ‘Μίκης Θεοδωράκης από τις 08:30 έως τις 10:00 το πρωϊ.
Όπως προείπαμε για την παραλαβή των αριθμών από τους δρομείς απαιτούνται συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα από τον ίδιο, η δήλωση συμμετοχής καθώς και η δήλωση καλής υγείας τα οποία συνοδεύουν την Προκήρυξη στο σχετικό site.
Όλοι οι δρομείς είναι απαραίτητο να ακολουθούν τις υποδείξεις της Οργανωτικής Επιτροπής προκειμένου να έχουμε ένα καλό και ασφαλή αγώνα.
Τέλος το αγωνιστικό μέρος θα υποστηρίξουν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους οι:
• ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
• ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ
• INTERAMERICAN ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
• ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ
• Ε.Ε.Σ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
• ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ, ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ ΒΥΤΙΝΑΣ, ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.
• ΠΟΛΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
• Επικοινωνία: Ελένη Μπερτσάτου 2103625168
• Παύλος Διακουμάκος κιν. 6977320891
Σας περιμένουμε !
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα
Κώστας Παναγούλιας