ΑΕΘΛΙΟΣ – Διεθνής Σύλλογος Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων

 

     Ο Διεθνής Σύλλογος Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων ‘‘ΑΕΘΛΙΟΣ’’ διοργανώνει στις 16 – 17 Μαΐου 2014 τους αγώνες:

 

α) 7o Ολύμπιο Δρόμο  180 χλμ  Αρχ. Νεμέα – Αρχ. Ολυμπία  &

β)  Αγώνα Δρόμου    62 χλμ. Αρχ. Νεμέα – Λεβίδι  

 

Μετά τη μεγάλη απήχηση και ζήτηση από τους δρομείς, θα συνεχίσουμε τη πραγματοποίηση και των δύο αγώνων ταυτόχρονα, στην ίδια διαδρομή και με κοινό σημείο εκκίνησης. 

 

       Η διαδρομή για τον ΟΛΥΜΠΙΟ ΔΡΟΜΟ απόστασης 180 χλμ και διάρκειας είκοσι οχτώ (28) ωρών, ορίζεται από την Αρχ. Νεμέα μέχρι την Αρχ. Ολυμπία με δεκαεννέα (19) σταθμούς ανεφοδιασμού και αποτελεί συνδυασμό ασφάλτινων και χωμάτινων διαδρομών.

 

       Η διαδρομή για τον αγώνα των 62 χλμ διάρκειας δέκα (10) ωρών ορίζεται από την Αρχ. Νεμέα μέχρι το Λεβίδι. Οι σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού είναι κοινοί με του ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ και υπάρχει ένα και μόνο σημείο χρονικού αποκλεισμού στο μέσον περίπου της διαδρομής στη Σκοτεινή (33,5 χλμ στις 19:20 της Παρασκευής 16/5).

 

       Οι δρομείς ξεκινούν από το αρχ. Στάδιο της Αρχ. Νεμέας και αφού διέλθουν τη ΄Φλιάσια χώρα΄ (Νεμέα) με τη μακραίωνη ιστορία και τα εκπληκτικής ομορφιάς πεδινά και ορεινά ανάγλυφα των νομών Αργολίδας και Αρκαδίας, φτάνουν στην Ολυμπία και ακολουθούν τα χνάρια των αρχαίων αθλητών που διψούσαν για το κλέος που τους πρόσφερε, έπειτα από έναν κερδισμένο αγώνα στο ιερό του Διός, ο τίτλος του ολυμπιονίκη.

 

      Η χάραξη της διαδρομής εκτός από τις τεχνικές της προδιαγραφές, περιέχει στο σύνολό της περιοχές πλούσια προικισμένες από τη φύση και την ιστορία, καλούμαστε να τις αναδείξουμε και να προστατεύσουμε αυτή την ανεξάντλητη πολιτιστική και ιστορική παράδοση καθώς και το φυσικό απόθεμα των σημείων που διέρχονται οι αγώνες.

 

Για τις λεπτομέρειες των αγώνων μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα www.aethlios.gr  ή να επικοινωνείτε με το email  aethliosrace@yahoo.gr, η λίστα συμμετοχών θα ανοίξει τη 1η Οκτωβρίου 2013 με όλες τις επί μέρους λεπτομέρειες.       

 

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.