ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

              1ος Λαϊκός Ανώμαλος Δρόμος Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

 

        

       Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας  πρωτοπορώντας , διοργανώνει τον 1ο Λαϊκό Ανώμαλο  Αγώνα Δρόμου  και παράλληλο δρόμο  περιπάτου   στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω   την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013.

        Πρόκειται για ένα εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την Δημοτική Αρχή  και  δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές  αλλά και σε πλήθος κατοίκων της πόλης μας, να έχουν τη χαρά της συμμετοχής και να στραφούν σε άλλα πεδία δράσης που προάγουν την υγεία.

          Η φιλοσοφία της δράσης αυτής, όπως εκφράστηκε από το Δήμαρχο της πόλης μας Λουκά Ν. Τζανή , είναι η σύνδεση του αθλητισμού με τη σωματική ευρωστία και τη ψυχική ευεξία, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διέξοδο ,έστω και για λίγο, των δημοτών μας από τη μίζερη οικονομικοκοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν.

      Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο όρος  Αιγάλεω ,σε μια δενδροφυτεμένη από τον Δήμο διαδρομή 8 χλμ. Παράλληλα θα διεξαχθεί δρόμος περιπάτου 2 χλμ. επί της Γαληνού όπου μπορούν να συμμετέχουν παιδιά των Δημοτικών σχολείων που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους , τους παπούδες τους, τους φίλους τους.

Στοιχεία Αγώνα: 

Ημερομηνία: Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

 

 Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Γήπεδο Σιταποθηκών Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας.  (Κλειστό γυμναστήριο  Π.Μπακογιάννης).

Ώρα εκκίνησης: 10:00 πμ.

Απόσταση αγώνα: 8 χλμ..

Περιγραφή διαδρομής αγώνα:

Εκκίνηση έξω από το γήπεδο  Σιταποθηκών με κατεύθυνση προς τους πρόποδες του όρους Αιγάλεω

Η διαδρομή είναι ανηφορική στα πρώτα 450 μέτρα του Αγώνα και αντίστοιχα κατηφορική στα τελευταία 450 μέτρα μέχρι την ευθεία του τερματισμού.

Μετά τα πρώτα 200 μέτρα βγαίνουμε από τις κατοικημένες περιοχές και κατευθυνόμαστε καθ’όλη  την διάρκεια του Αγώνα σε χωματόδρομο.

Θα υπάρξει αναστροφή στα 4χλμ της διαδρομής  (UTURN).

Η διαδρομή είναι μετρημένη με ακρίβεια και ο αγώνας θα διεξαχθεί με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

 Σήμανση διαδρομής:

Σε όλο το μήκος της Αγωνιστικής διαδρομής ανά χίλια μέτρα, θα υπάρχει σχετική ένδειξη από την διοργανώτρια αρχή, που θα δηλώνει την διανυθείσα χιλιομετρική απόσταση, καθώς και την σωστή πορεία της διαδρομής .Επιπλέον της σήμανσης, θα υπάρχει προσωπικό σε κομβικά σημεία του Αγώνα που θα ενημερώνει τους δρομείς και θα καταγράφει τα  ΄΄περάσματα΄΄ τους (Σταθμοί Ελέγχου).

Τροφοδοσία: 

Στη διαδρομή θα υπάρχει σταθμός  τροφοδοσίας στο 3,5χλμ  και στον τερματισμό.

 Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα:

Tα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες.

 Δικαίωμα συμμετοχής: 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

 

Εγγραφές:

Μπορείτε να εγγραφτείτε έως και την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Ελ. Βενιζέλου 200 στο τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού όπου θα συνοδεύονται  και από δήλωση  ανάληψης ευθύνης των υποψήφιων δρομέων.

Ή ηλεκτρονικά στο email : keratsiniagonasdromou@gmail.com  ,όπου θα αναφέρετε το ονοματεπώνυμο σας, το έτος γέννησής σας και τον σύλλογο που τυχόν ανήκετε.

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ(50).

Χρονικό όριο αγώνα: 

Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1,5 ώρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

 Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: 

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα.

 Παράλληλοι αγώνες:

Περιπατητικός Δρόμος 2 χλμ. για παιδιά γονείς  και τρίτης ηλικίας δρομείς

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής .

Σε όσους τερματίσουν τον αγώνα του 2 χλμ. θα τους δοθεί αναμνηστικό Δίπλωμα.

 

Διανομή αθλητικού υλικού:

Η διανομή του αθλητικού υλικού (νούμερο συμμετοχής, ) θα γίνεται την Κυριακή 01/12/2013  από τις 08:00 πμ μέχρι και τις 09:45 σε ειδικό χώρο διαμορφωμένο από την διοργανώτρια αρχή

 

Φύλαξη υλικών:

Η Διοργανώτρια Αρχή για την ημέρα  του Αγώνα έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιματισμού των δρομέων.

Κόστος συμμετοχής: Δεν απαιτείται.


                                                                            ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

                                                                                 ΤΗΛ:  213-2074741

1ος Λαϊκός Ανώμαλος Δρόμος Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Κατόπιν εξεύρεσης των ανάλογων πόρων θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:

 

1)Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους αγωνιζομένους ακόμα και σε αυτούς που θα πάρουν μέρος στον περίπατο επί της οδού Γαληνού

2)Το αρχικό κόστος συμμετοχής των 3,00 ευρώ, δεν απαιτείται. Το κόστος συμμετοχής είναι δωρεάν.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή