Δελτίο τύπου

1ος Μητροπολιτικός ημιμαραθώνιος δρόμος 

Του Δρόσου Βενετούλη

Έγινε την προηγούμενη Κυριακή ο 1ος Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος δρόμος που διοργάνωσε ο νεοσύστατος Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής, ΕΥΚΛΗΣ  με τεράστια επιτυχία, καθώς περισσότεροι από 700 δρομείς και 100 παιδιά πήραν μέρος, ωθούμενοι από ευγενή κίνητρα να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου-διαμαρτυρία για την επικείμενη κακοποίηση του περιβάλλοντος της Αττικής, με την εφαρμογή των σχεδίων που αφορούν στους χώρους του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας.

Οι δρομείς έχοντας οικολογική συνείδηση και ευαισθησία κατάλαβαν ότι η επιβίωση όλων μας εξαρτάται από ένα υγιές περιβάλλον. Κι ένα υγιές περιβάλλον οφείλει να έχει ελεύθερους δημόσιους χώρους άθλησης και αναψυχής για όλους τους πολίτες. Οι δρομείς απέδειξαν για άλλη μια φορά  πόσο και σε ποιο βαθμό το συγκεκριμένο αγώνισμα σχετίζεται με το σεβασμό προς τη φύση και με μια αγνή ψυχή διατράνωσαν την αντίθεσή τους σε μια εφιαλτική προοπτική «εμφιάλωσης» της ζωής, όπως ορίζεται από τη νέα πραγματικότητα και την επί χρόνια ασέλγεια και αδιαφορία όλων μας για την ιερότητα του αττικού τοπίου. 

Η Αττική γη είναι ένας εξαιρετικά ζωτικός χώρος, ικανός να ενεργοποιεί  τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα. Άλλωστε είναι ο τόπος όπου καρποφόρησε και αναδείχτηκε ένας σπουδαίος πολιτισμός. Είναι χρέος  μας να βοηθήσουμε να γίνει ξανά το λίκνο της πνευματικής ανάτασης για όλους μας. 

Ο ΕΥΚΛΗΣ είναι ένας νέος Σύλλογος που συστήθηκε ακριβώς γι αυτό το λόγο. Σκοπός του είναι να δραστηριοποιηθεί  αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά και γι αυτό  δεν θα μπορούσε παρά να συμμετάσχει δυναμικά στη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων άθλησης και να δώσει το παρών σε οποιαδήποτε δραστηριότητα προάγει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Μέσα στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει μια σειρά από ομιλίες που σημειώνουν εξαιρετική επιτυχία και αποσκοπούν στη κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών του. Η επιτυχία του 1ου Μητροπολιτικού Ημιμαραθωνίου δρόμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και απέδειξε ότι μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα γύρω μας αρκεί να συσπειρωθούμε σε έναν κοινό στόχο.