μετά την εκπληκτική του εμφάνιση σε έναν από τους 31 Μαραθωνίους που έχει θεσπίσει η IAAF σαν αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (LABEL ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ).
Ο Μιχάλης Καλομοίρης τερματίζοντας 8ος στον Μαραθώνιο της Ρώμης (οι 10 πρώτοι παίρνουν την πρόκριση) με χρόνο 2 ώρ. 29.13, έφερε τη μεγάλη χαρά σε όλη τη μεγάλη δρομική – αθλητική Κοινότητα του Αιγάλεω και των συντελεστών του μεγαλύτερου δρομικού συλλόγου της χώρας μας, του Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ.
Έκθετος ο Δήμαρχος Αιγάλεω και το αθλητικό τμήμα του Δήμου Αιγάλεω, οι οποίοι πέρσι, με αστεία επιχειρήματα, δεν τον τίμησαν (2015) όπως του άρμοζε και του άξιζε, και με την περηφανή του πρόκριση, έδειξε το μέγεθος των εμμονών τους, τη μισαλλοδοξία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής (και) στον αθλητισμό της πόλης…
Τέσσερα Αιγαλιωτόπουλα (2 στον στίβο – Καλομοίρης, Κυριακοπούλου), 1 στη ρυθμική γυμναστική (Αναγνωστοπούλου), 1 στην ξιφασκία (Κοντοχριστοπούλου), στην ομάδα των 84 (μέχρι στιγμής) Ελλήνων που θα συμμετάσχουν στους επόμενους Ολυμπιακούς, φέρνουν την πόλη μας, πρώτη σε αναλογία πληθυσμού – παρουσιών… Και τα τρία αθλήματα (στίβος, ενόργανη, ξιφασκία), βρίσκονται στα αζήτητα του Δήμου Αιγάλεω, περίπου υπό διωγμόν… Ως πότε θα κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει η υπεροπτική και αλαζονική αυτή Δημοτική Αρχή;
Ένα ακόμα Αιγαλιωτόπουλο, το τέταρτο στη σειρά, παίρνοντας την πρόκριση στο δυσκολότερο και εμβληματικότερο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων, στον Μαραθώνιο Δρόμο, έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά σε όλη την πολυπληθή -πλησιάζουν πια τους 1000 δρομείς στην πόλη μας οι αθλητές – αθλούμενοι στους δρόμους αντοχής- δρομική κοινότητα του Αιγάλεω.
Με μπροστάρη τον μεγαλύτερο δρομικό σύλλογο της χώρας, τον Αιγαλιώτη σύλλογο Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, στον οποίο ανδρώθηκε δρομικά – αθλητικά ο Μιχάλης Καλομοίρης, από 12 ετών και για 16 ολόκληρα χρόνια, όλοι οι δρομείς της πόλης, αλλά και όλη η αθλητική κοινότητα που πληροφορήθηκε την πρόκρισή του, χάρηκε και πανηγύρισε για τη δικαίωση της εκπληκτικής του πορείας.
Που είναι ταυτόχρονα και μια δικαίωση όλης αυτής της μεγάλης οικογένειας των δρομέων του Αιγάλεω, του θρυλικού Μπαρουτάδικου, που από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, τρέχοντας με πάμπολλες επιτυχίες, έκαναν γνωστή την πόλη μας, το Αιγάλεώ μας σε όλη την Ελλάδα.
Είναι πραγματικά μοναδικές οι στιγμές για όλη τη δρομική κοινότητα, να έχει την τιμή να αντιπροσωπεύεται και με τον άξιο νέο αθλητή – επιστήμονα που λέγεται Μιχάλης Καλομοίρης. Που συνέχισε στα βήματα του πατέρα του Χρήστου, παλιού Μαραθωνοδρόμου, πρώην προέδρου του ΣΔΥ Αθήνας, αλλά και του Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ο οποίος είδε με ανείπωτη χαρά, τον γιο του να κερδίζει την πανάξια πρόκρισή του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία.
Ο Μιχάλης Καλομοίρης, ένα παιδί που διακρίθηκε σε όλους τους τομείς που ασχολήθηκε, μεγάλωσε και φοίτησε στα σχολεία του Λιούμη στο Αιγάλεώ μας.
Εισήχθη σε πολύ καλή σειρά στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε, ασκώντας πλέον τη Νομική επιστήμη, σαν επαγγελματίας νομικός.
Όλ’ αυτά τα χρόνια, διακρίθηκε τόσο σε πανελλήνια πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες (παμπαίδων, παίδων, εφήβων, νέων, ανδρών) και στα αθλήματα των μεσαίων – μεγάλων δρομικών αποστάσεων. Τα τελευταία 6 χρόνια επικέντρωσε την προσοχή του στη συμμετοχή του στον Μαραθώνιο Δρόμο, τρέχοντας παράλληλα σε δεκάδες αγώνες Λαϊκού – Μαζικού Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα, κερδίζοντας πρώτες, δεύτερες, τρίτες νίκες και πετυχαίνοντας αξιόλογες επιδόσεις.
Πάντα με τις δυνάμεις του, μακριά από τα φάρμακα και τις ουσίες, ευπροσήγορος και με πολύ καλές σχέσεις με όλους και όλες τους συναθλητές του, δείγμα ενός ολοκληρωμένου ανθρώπου, χωρίς ιδιοτέλεια, πίσω σκέψεις και υστεροβουλίες, είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους και όλες όσους τον γνωρίζουν ή τον μαθαίνουν. Του αξίζει λοιπόν κάθε έπαινος, διάκριση και τιμή, απ΄ όλους, και βέβαια κάτι τέτοιο έγινε από τον πρώην Σύλλογό του, τον ΑΠ.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, αλλά και από άλλους Συλλόγους Λαϊκού – Μαζικού Αθλητισμού στη χώρα μας.
Όχι όμως από τον Δήμο Αιγάλεω, την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου, τον κ. Δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα, οι οποίοι πέρσι, με αστείες στην κυριολεξία δικαιολογίες δεν τον τίμησαν στη βραδιά που τιμήθηκαν οι διακεκριμένοι αθλητές – αθλήτριες της πόλης μας.
Η πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς του Ρίο τούς δίνει την καλύτερη απάντηση… Όπως βέβαια και των υπολοίπων τριών παιδιών στο στίβο, τη ρυθμική γυμναστική και την ξιφασκία, που πήραν τις πανάξιες προκρίσεις τους για τους Ολυμπιακούς.
Μια πόλη που έχει κυριολεκτικά στα αζήτητα, τόσο τον στίβο, όσο και τη ρυθμική γυμναστική, την ξιφασκία, που τόσες διακρίσεις έχουν φέρει στην πατρίδα μας, ενώ τα αθλήματα στον Δήμο μας βρίσκονται κυριολεκτικά σχεδόν, υπό διωγμό…
Χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς στέγαση, χωρίς συμπαράσταση και αγώνες, χωρίς καμία ενίσχυση και τα τρία αθλήματα (στίβος, ρυθμική γυμναστική, ξιφασκία), ερήμην της Δημοτικής Αρχής που περί άλλων τυρβάζει, φέρνουν το Αιγάλεω στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα… Αυτή είναι η μοίρα του αθλητισμού στο Αιγάλεω, υπό τον Δημήτρη Μπίρμπα και τους συνεργάτες του.
Δε πειράζει όμως, τον Μιχάλη Καλομοίρη και τα άλλα παιδιά, τους τιμούν οι συναθλητές, οι φίλοι, οι οικογένειές τους, οι ρομαντικοί ανιδιοτελείς παράγοντες των σωματείων τους.
Δεν χρειάζονται τον κ. Δημήτρη Μπίρμπα και τις πραγματικά εξοργιστικές δικαιολογίες του στο γνωστό θέμα, της μη απόδοσης τιμής στο άξιο Αιγαλεωτόπουλο που τιμά την πόλη και την πατρίδα μας, διεθνώς…
Ευχόμαστε από καρδιάς στον Μιχάλη Καλομοίρη να πετύχει το καλύτερο στη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα. Και σαν γνήσιος μαχητής που είναι, να φέρει την καλύτερη δυνατή θέση, με ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ… Και βέβαια, ανάλογες επιτυχίες ευχόμαστε και στα άλλα παιδιά, στα άλλα αθλήματα, τόσο της πόλης μας, όσο και στους άλλους αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής…
Θα τα κατευοδώσουμε και θα τα υποδεχθούμε όλα τα παιδιά. Θα υποδεχθούμε τον Μιχάλη Καλομοίρη με τις καλύτερες ευχές μας και θα τον τιμήσουμε σε ειδική εκδήλωση που θα ανακοινώσουμε έγκαιρα… Ο Δήμος Αιγάλεω ας γυρίσει στο πλευρό του…
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΣΑΜΙΟΣ
Πρόεδρος Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
8/6/16