Α. ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Στη Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης και κατά τη διάρκεια της παραλαβής του αριθμού συμμετοχής (Σάββατο 28 Μαρτίου 2015) θα υπάρχουν ντόπιοι επιχειρηματίες, παραγωγοί και τυποποιητές, από τους οποίους θα μπορέσετε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις. Ιδιαίτερα τοπικά τυριά, όπως η Σφέλα Μεσσηνίας, το γνωστό για την ποιότητά του Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο, τα υψηλής διατροφικής αξίας σύκα, τα τοπικά λαλάγγια, μαρμελάδες και άλλα πολλά σας περιμένουν για να τα δοκιμάσετε! Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Β. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στις 1.30 το μεσημέρι, με σημείο αναχώρησης τη Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Η επίσκεψη στον ιδιαίτερης σημασίας και ομορφιάς Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα ενώ ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχουν τα χωριά Αρχαία Μεσσήνη και Αρσινόη με παραδοσιακές ταβέρνες.
Η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει δωρεάν την μετάβαση και επιστροφή στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν ατομικά το κόστος εισόδου στον Αρχαιολογικό Χώρο, όπως αυτό έχει οριοθετηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού (Ολόκληρο: €4, Μειωμένο: €2), καθώς και τυχόν προσωπικά τους έξοδα.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να το δηλώσουν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρξουν περισσότεροι από είκοσι ενδιαφερόμενοι.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αρχαιολογικό χώρο, μπορείτε να βρείτε:
• Για πληροφορίες επισκέπτη πατήστε εδώ
• Για πληροφορίες για τον αρχαιολογικό χώρο και την ανασκαφή πατήστε εδώ

Γ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ
Για τους φυσιολάτρες της παρέας, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 2 το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί εξόρμηση στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας.
Το Πολυλίμνιο βρίσκεται στην Χαραυγή Βουφράδος και αποτελεί έναν χώρο απίστευτης περιβαλλοντικής ομορφιάς και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες, οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν καταρράκτες. Οι λίμνες Μαύρη Λίμνα με το Κεφαλόβρυσο, και μετά ο καταρράκτης Κάδης που δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων. Το πλήθος των λιμνών δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν όλα τα αξιόλογα μέρη, χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα καθώς το μονοπάτι τους βγάζει δίπλα από τις λίμνες, όπως του Κάδη αριστερά, του Ιταλού, και της Σταθούλας και στα δεξιά η Μαυρολίμνα. Η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει δωρεάν την μετάβαση και επιστροφή στον χώρο. Δεν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να το δηλώσουν προκειμένου να κλείσουν θέση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρξουν περισσότεροι από είκοσι ενδιαφερόμενοι.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον χώρο, μπορείτε να βρείτε:
• στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ

Δ. ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Όσο οι μεγάλοι προπονούνται ή ξεκουράζονται, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να γνωρίσουν τα αυτοκίνητα και να μάθουν βασικούς κανόνες κυκλοφορίας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που λειτουργεί στο Δήμο Μεσσήνης. Το Πάρκο, ειδικά για το Σάββατο 28 Μαρτίου, θα είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η είσοδος για τα παιδιά των συμμετεχόντων στον Μαραθώνιο Μεσσήνης είναι δωρεάν, προσφορά του Δήμου Μεσσήνης.
Τα Δελτία Ελεύθερης Εισόδου μπορείτε να τα παραλαμβάνετε από τη Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέστε τον Δήμο Μεσσήνης στα τηλέφωνα: 2722360179, 2722360140, 2722360116.

Άλλες Δραστηριότητες
Στο νομό Μεσσηνίας υπάρχουν πολλά αξιοθέατα να δεις και πολλές δραστηριότητες που σε περιμένουν, τις οποίες ο καθένας μπορεί να αναζητήσει και να ζήσει… Για οτιδήποτε επιπλέον θέλετε να ζήσετε, είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε να το πραγματοποιήσετε!!!
http://www.messini-marathon.com/el/travel/2014-02-22-13-09-41

Οργανωτική Επιτροπή Μαραθωνίου Μεσσήνης