ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

΄΄ΤΟ ΚΑΣΤΟΡΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ΄΄

Όλα είναι έτοιμα για το ορεινό δρομικό γεγονός της χρονιάς, πριν φύγει αυτή.

Περίπου 800 δρομείς, δήλωσαν να συμμετάσχουν στον 2ο Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου, ένα γεγονός που ξεπέρασε τις όποιες προσδοκίες μας. Μάλιστα αν δεν αναγκαζόμασταν να κλείσουμε τις συμμετοχές μία εβδομάδα πριν, ενδεχομένως ο αριθμός των δηλωθέντων να ξεπέρναγε τους 1000!!!!

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες οδηγίες της τελευταίας στιγμής προκειμένου την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ 2 ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Οι 2 εκδρομές τόσο η διήμερη, όσο και η μονοήμερη θα ξεκινήσουν και οι 2 από την πλατεία Καραϊσκάκη(Μεταξουργείο) στην Αθήνα.

Σχετικά με την εκδρομή του Σαββάτου: Η εν λόγω εκδρομή θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 10.00 το πρωί, και υπεύθυνοι ορίζονται ο κύριος Βασίλης Καρκαλέτσης(6943480866) και ο κος Αθανάσιος Μίχας. Το εν λόγω πούλμαν θα κάνει μία στάση για να παραλάβει δρομείς από την Ελευσίνα, στο PRAKTIKER περίπου στις 10.30. Οι δρομείς όταν θα καταφτάσετε στο Καστόρι, θα μπορέσετε να εναποθέσετε τα πράγματά σας στα σχολεία του χωριού, όσοι επιθυμείτε να διαμείνετε σε αυτά, ενώ οι υπόλοιποι που έχετε νοικιάσει κάποιο δωμάτιο, θα μπορέσετε να κατευθυνθείτε σε αυτό.

Σχετικά με την εκδρομή της Κυριακής: Για την εκδρομή της Κυριακής έχουν κλείσει 4 πούλμαν με βάση τα χρήματα που κατατέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους δρομείς. Τα εν λόγω πούλμαν θα ξεκινήσουν στις 05.00 ακριβώς το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Καραϊσκάκη, και καθοδόν για το Καστόρι θα κάνουν τις εξής στάσεις:

-05.15 στο Παλατάκι για τους Χαϊδαριώτες/Περιστεριώτες κλπ.
-05.30
στο Praktiker Ελευσίνας για τους Ελευσινιώτες
-06.00
στην έξοδο της Κορίνθου, αμέσως μετά την διώρυγα στην Νέα Εθνική Οδό για τους Κορίνθιους!

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:Παναγιώτης Γκρέκας τηλ.:6945903548, & Νίκος Σκούταρης.

Και στις 2 εκδρομές, πριν ξεκινήσουν τα λεωφορεία, θα γίνει τσεκάρισμα αυτών που έχουν πληρώσει. Όσοι δεν έχουν καταθέσει το αντίτιμο στην τράπεζα, μέχρι την διορία που είχαμε δώσει, θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να μην τους κάνουμε δεκτούς, μιας και τα πούλμαν που κλείσαμε για τον αγώνα, είναι αποτέλεσμα των προ καταθέσεων που έγιναν τις προηγούμενες μέρες! Καμμία πληρωμή δεν θα γίνει δεκτή την ημέρα της εκδρομής.

Τα 5 πούλμαν θα αναχωρήσουν από το Καστόρι στις 16.15 με επιστροφή την Αθήνα και ενδιάμεσους σταθμούς. Προβλεπόμενη ώρα άφιξης στην Αθήνα: 19.30.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ

Οι γραμματείες του αγώνα θα λειτουργήσουν στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου ΄΄Η Λουσίνα΄΄, τις εξής μέρες και ώρες:

-το Σάββατο 20/12/2014 από τις 17.00-21.00

-την Κυριακή την ημέρα του αγώνα δηλαδή, από τις 07.45. Συγκεκριμένα για την Κυριακή θα λειτουργήσουν 4 γραμματείες χωριζόμενες αλφαβητικά προκειμένου την καλύτερη σας εξυπηρέτηση.

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα(στις 09.00). Επίσης θα θέλαμε μα σας σημειώσουμε, ότι όλοι οι δρομείς τρέχουν με προσωπική τους ευθύνη και θα κληθούν την ώρα παραλαβής του αριθμού τους, να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση για αυτό.

 

ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΥΘΜΕΣΗΣ

Την ημέρα του αγώνα δεν θα επιτραπεί η είσοδος οχημάτων στο κέντρο του Καστορείου, και θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Στην είσοδο του χωριού θα υπάρχουν άνθρωποι της διοργάνωσης που θα σας κατευθύνουν προκειμένου την στάθμευση των οχημάτων σας.

 

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Η Οργανωτική Επιτροπή, τόσο πριν τον αγώνα, όσο και μετά, σας έχει εξασφαλίσει δωρεάν πρωινό και γεύμα, με τις φροντίδες των συλλόγων που εμπλέκονται στην διοργάνωση.

 

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Στα σχολεία του χωριού θα υπάρχει ειδικός διαμορφωμένος χώρος όπου οι φίλοι δρομείς θα μπορούν να εναποθέσουν τα προσωπικά τους είδη, τα οποία θα φυλλάσονται από ανθρώπους της διοργάνωσης. ΄Οσοι φίλοι δρομείς δώσουν τα πράγματά τους για φύλαξη, θα πάρουν ειδικό κουπόνι, το οποίο θα πρέπει να το προσκομίσουν προκειμένου να τα πάρουν πίσω.

 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΦΟΔΡΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Σε περίπτωση σφοδρής κακοκαιρίας(έντονη βροχόπτωση) και επειδή η ασφάλεια των αθλητών είναι πάνω από όλα, ο αγώνας ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, αλλά θα πραγματοποιηθεί σε εναλλακτική διαδρομή μέσα στο βουνό, αλλά σε δασικούς δρόμους, όπου εγγυώνται την ασφάλεια σας, και δεν θα διατρέξετε κανέναν κίνδυνο. Η εν λόγω διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι από την πλατεία του Καστορείου μέχρι την Λουσίνα και επιστροφή πίσω – συνολικής απόστασης 20,55 χλμ. Σε κάθε περίπτωση όμως θα εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες προκειμένου να τρέξετε στα πανέμορφα μονοπάτια του Ορεινού Ημιμαραθωνίου. Η τελική απόφαση σε περίπτωση κακοκαιρίας, θα παρθεί από την Οργανωτική Επιτροπή την τελευταία στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο εν λόγω αγώνας θα πραγματοποιηθεί, έστω στην εναλλακτική διαδρομή!

 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ

Προγραμματιζόμενες Σαββατιάτικες εκδηλώσεις:

Βόλτα στο Φαράγγι των Μύλων

Επειδή η περιοχή έχει πολλές ομορφιές να σας προσφέρει ο Σύλλογος φίλων Βορ.Ταϋγέτου ‘’Η ΛΟΥΣΙΝΑ’’ το Σάββατο 20/12/2014, θα σας προσφέρει μία γραφική εκδρομή στο Μονοπάτι των Μύλων και στα σοκάκια του Καστορείου, διάρκειας περίπου 2 ώρες. Η εκδρομή θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί από την κεντρική πλατεία του Καστορείου και θα σας καθοδηγεί κάποιος έμπειρος  οδηγός από τον εν λόγω Σύλλογο! Δεν χρειάζεται να δηλώσετε κάπου συμμετοχή, αρκεί όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην εν λόγω εκδρομή, μπορείτε να έρθετε μέχρι και ένα τέταρτο πριν στην Κεντρική πλατεία του Καστορείου!

Επίσης το απόγευμα περίπου μετά τις 19.00 προγραμματίζονται δωρεάν εκδηλώσεις όπως συναυλίες στην Κεντρική Πλατεία Καστορείου, δωρεάν προσφορά τσίπουρου κ.α., οπότε όποιος επιθυμεί να έρθει, θα έχει μοναδική ευκαιρία να απολαύσει την σπάνια φιλοξενία του Καστορείου!

 

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σάββατο 20/12/2014

       10.00 π.μ.: Αναχώρηση διήμερης εκδρομής από πλ.Καραϊσκάκη(Μεταξουργείο)

       11.00 π.μ.: Εκδρομή διάρκειας περίπου 3 ωρών στο Φαράγγι των Μύλων, υπό την οδήγηση του Συλλόγου Φίλων Βορ.Ταϋγέτου ΄΄Η ΛΟΥΣΙΝΑ΄΄.

       14.00 μ.μ.: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πούλμαν διήμερης εκδρομής και ταχτοποίηση δρομέων στα ξενοδοχεία ή στα δημόσια κτίρια όπου θα φιλοξενηθούν, ανάλογα με τις επιθυμίες τους.

       17.00 μ.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number

       19.00 μ.μ.: Προγραμματισμένη έναρξη Χριστουγεννιάτικων Σαββατιάτικων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης μίνι συναυλίας!

       21.00 μ.μ.: Κλείσιμο γραμματείας

Κυριακή 21/12/2014

       05.00 π.μ.: Αναχώρηση μονοήμερης εκδρομής από πλ.Καραϊσκάκη(Μεταξουργείο)

       07.45 π.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number

       09.00 π.μ.: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πούλμαν μονοήμερης εκδρομής.

       10.00 π.μ.: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

       11.00 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού

       11.15 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 3.000 μέτρων για παιδιά Γυμνασίου και Α’ Λυκείου

       12.00 μ.μ.: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πρώτου δρομέα

       15.00 μ.μ.: Λήξη Ορεινού Ημιμαραθωνίου

       15.05 μ.μ.: Απονομές – τελετή λήξης

       16.15 μ.μ.: Αναχώρηση εκδρομών για Αθήνα

Θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε και φέτος στο μαγευτικό Καστόρι και να ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ!

 

 

 

 

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος: Οικονομάκης Γιώργος

Γραμματέας: Βελισσάρης Σάββας

 

Η Αγωνόδικος Επιτροπή

Πρόεδρος: Καλομοίρης Μιχάλης

Γραμματέας: Γορανίτης Παύλος