ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ              
        ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ

       ΣΤΟΝ 1ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟ ΔΡΟΜΟ 2014!!                           

ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ Ι.ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Κ.ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ!

        Το τριήμερο 5-7 Σεπτέμβρη διεξήχθη με επιτυχία ο πρώτος Φειδιππίδειος δρόμος,από την Αθήνα έως τη Σπάρτη,απόστασης 245χλμ,διάρκειας 40 συνολικά ωρών,τον οποίο τίμησαν με την συμμετοχή τους 87 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

        Ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας πρωτοστάτησε για άλλη μια φορά σ’ αυτή την υπερπροσπάθεια με τη συμμετοχή έξι διακεκριμένων αθλητών του που επιχείρησαν να αναβιώσουν την ιστορική διαδρομή του Φειδιππίδη μέσα στα πλαίσια του “ευ αγωνίζεσθαι” και της ευγενούς άμιλλας που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

         Μάλιστα οι δρομείς Ιωάννης Σκουρτανιώτης και Κων/νος Λυμπερίου μας έφεραν για άλλη μια φορά κοντά με την ιστορία καθώς 25 αιώνες μετά αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές της προαιώνιας παράδοσης του Φειδιππίδη,χαρίζοντας δόξα,τιμή και συγκίνηση στο σύλλογο και στην πόλη μας.

 Ανάμεσα στους 22 τερματίσαντες, ο δρομέας Ι.Σκουρτανιώτης, Σπαρταθλητής το 2011 και 1ος έλληνας στο Δόλιχο 2014, κατέλαβε την 11η θέση με χρόνο 37ώρες και 20′ και ο Κ.Λυμπερίου τη 13η με χρόνο 37.44′ (ο οποίος τον Μάιο του 2014 συμμετέχοντας στον Ευχίδειο άθλο  214 χιλιομετρ. είχε καταλάβει την 6η θέση).

 Ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας ευχαριστεί όλους τους αθλητές του( Βαγιακάκο Θανάση ,Γιαννάκη Σταύρο, Καραμπετιάν Μάριο, Παυλιώτη Αλέξανδρο ) που τίμησαν με τη συμμετοχή τους αυτό τον υπεραγώνα και ιδιαιτέρως τους δύο νικητές που για άλλη μια φορά απέδειξαν τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα που διαθέτουν σε μια τιτάνια προσπάθεια. Τέλος τους εύχεται να συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν με επιτυχίες και υπερβάσεις που θα μεταλαμπαδεύουν το πάθος τους σ’ όλους τους νέους αθλητές.

                                                                                     Θήβα 9/9/2014

                                                                            Το Δ.Σ του Σ.Δ.Υ.Μ   ΘΗΒΑΣ