ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
30ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2015»
15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015, 11.00 ΠΜ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.
ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ.
 

   Η Οργανωτική Επιτροπή των 30ών Αγώνων Δρόμου ( ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας – Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Ν. Ιωνίας, ο Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ και ο Φυσιολατρικός Ν. Ιωνίας), ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους δρομείς ότι μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλιστεί τα πιο κάτω: η Εταιρία Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει για μία ακόμη χρονιά για όλους τους δρομείς το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, το ισοτονικό ποτό POWERADE και τους φυσικούς χυμούς AMITA. O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα στείλει προς υποστήριξη των αγώνων ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών. Η ομάδα κρουστών QUILOMBO ανταποκρινόμενοι ευγενώς στην πρόσκληση θα «δώσουν τον αγωνιστικό ρυθμό», κατά τη διάρκεια των αγώνων με τους απίθανους τυμπανιστές της.

    Χαρακτηριστικά των αγώνων: Α) Αγώνας 1.500 μ. κυρίως για παιδιά. Εκκίνηση και τερματισμός το Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας. Β) Αγώνας 10.000 μ. για ενήλικες. Ο αγώνας ξεκινά πάλι μέσα από το Στάδιο. Οι δρομείς εξέρχονται, κάνουν μία διαδρομή περίπου πέντε χιλιομέτρων, επιστρέφουν στο Στάδιο, βγαίνουν, επαναλαμβάνουν άλλη μία ίδια διαδρομή και τερματίζουν μέσα στο Στάδιο. Η διαδρομή είναι άσφαλτος, απόλυτα προστατευμένη από τροχοφόρα, με χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο, με νερό ενδιάμεσα στα πρώτα πέντε χιλιόμετρα. Η Οργανωτική Επιτροπή φυσικά έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα για την ασφάλεια των δρομέων: ιατρούς, νοσηλευτές και την εν γένει υποδομή: χρονομέτρηση με ηλεκτρονικό χρονόμετρο, διπλώματα για όλους, μετάλλια και κύπελλα για τους νικητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Και όλα αυτά (και μερικά ακόμη) εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

    Οι αγώνες γίνονται με την προσωπική ευθύνη του κάθε δρομέα, για θέματα υγείας και ασφάλειας. Για τα ανήλικα παιδιά την ευθύνη έχουν οι υπογράφοντες γονείς τους.

    Υποβάλλουμε την παράκληση να τηρηθεί η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων  (Τρίτη 10 Μαρτίου, ώρα 14.00 – μόνο ηλεκτρονικά: aodni@otenet.gr), γιατί πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις και φυσικά καμμία δήλωση δεν θα γίνει την ημέρα του αγώνα των 10 χλμ. Για τα παιδιά που ενδιαφέρονται να τρέξουν στα 1.500 μ., η γραμματεία θα δεχθεί συμμετοχές, την Κυριακή το πρωί, παρουσία του γονέα του παιδιού, εφ’ όσον δεν έχει καλυφθεί ο αριθμός των 250 παιδιών, που έχει αναγγελθεί με την αρχική προκήρυξη. Θεωρούμε σωστό να δηλώσετε έγκαιρα, ώστε οι διοργανωτές να έχουν τον χρόνο να κάνουν τον ανάλογο προγραμματισμό.

   Αγαπητοί δρομείς, το Μπλόκο Καλογρέζας αποτελεί Τοπική Εθνική Επέτειο. Η Οργανωτική Επιτροπή από την πλευρά της θεωρεί χρέος της να διοργανώνει αθλητικούς αγώνες στην μνήμη και τον ηρωισμό των 22 παλληκαριών. Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του 1986. ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια αγώνες δρόμου. ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια αδιάλειπτης διοργάνωσης, γιατί αυτό «προστάζει» και επιθυμεί η καρδιά του αθλητή. ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια τιμής και μνήμης.

    Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: Ο.Π.Α.Ν. 210 2759768 και 210 2777721 ώρες 09.00 – 14.00 και Κ. Τσαγκαράκη 6944275365.