ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΙΚΛΗΣ

Για μια ακόμα χρονιά διοργανώθηκε  στο Μάνεση Μεσσηνίας  , από τον ΣΔΥ Μεσσηνίας και την ψυχή της διοργάνωσης τον Ηλία Νικολόπουλο, ο 6ος αγώνας Δα’ι’κλής 7,5km στο γραφικό, παραδοσιακό πελοποννησιακό χωριό .
Από νωρίς όλα έτοιμα και η μουσική που έπαιζε μας προδιάθετε ότι ο αγώνας θα ήταν όμορφος. Οι συμμετοχές στις 138!!!! που μέσα στο κατακαλόκαιρο οι δρομείς  άφησαν για λίγο τις παραλίες για να  βρεθούν και να ξεμουδιάσουν πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας τους για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 19:30 και η διαδρομή ήταν μέσα από δρόμο που διασχίζει την ορεινή Μεσσηνία. Έτσι φεύγοντας από το Αριστομένη μετά από 4km περάσαμε από το χωριό Διόδια και αμέσως μετά από το επόμενο την Στέρνα όπου και υπήρχε σταθμός νερού και όπου οι κάτοικοι του χωριού είχαν μαζευτεί και χειροκροτούσαν τους αθλητές.
Συνεχίζοντας την διαδρομή το μάτι του δρομέα αντικρίζει συνεχώς την ελληνική φύση με τα παραδοσιακά για τον τόπο ελαιόδεντρα και αμπέλια να έχουν τον πρώτο λόγο, πηγαίνουμε προς τον τερματισμό.
Στο αγωνιστικό μέρος,  ο Γιώργος Σταμόυλης  του Φίλλιπου Βέροιας ήταν νικητής το αγώνα που βρέθηκε στον αγώνα κάνονοντας διακοπές στη Φαρακλάδα, ενώ είναι και πρωταθλητής στα Ελλάδας στα 3.000μ ,2ος ο Στέφανος Σερεμέτης και 3ος ο  Ηλίας Νικολόπουλος εν μέσο σαμπάνιας που είχαν οι διοργανωτές για όλους τους τερματίσαντες, δίνοντας το σύνθημα για το γλέντι που θα επακολουθούσε, ενώ στις γυναίκες οι Εξερζτόγλου Ελένη, Μπάκα Σταυρούλα, Χριστοπούλου Παναγιώτα ήταν οι νικήτριες. Υπήρξαν και οι νικητές της τοπικής κοινότητας οι  Νικολόπουλος Αλεξανδρος , Οικονομόπουλος Μιχάλης.Αθανασόπουλος Αριστοτέλης.
Ξεχωριστή ομορφιά είχαν οι λιλιπούτειοι μικροί φίλοι μας που ενώ περιμέναμε να τερματίσουν οι αθλητές έκαναν αγώνες μικρών αποστάσεων γεμίζοντας χαρά όλους τους παρευρισκόμενους .

Στον αγώνα βρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Μεσσήνης κος Στάθης Αναστασόπουλος ο οποίος είναι αρωγός σε κάθε αθλητική προσπάθεια του δήμου Μεσσήνης όπως και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα αθλητικά δρώμενα Γιώργος Παπαδόπουλος .

Επίσης παρευρέθη  ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κατσίποδας Μιχάλης και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Πολυλόφου   και Αμφιθέας .