1ος Αγώνας Δρόμου “Από Φάρο σε… Φάρο”

Σε μία μοναδική διαδρομή και υπό το φως της πανσέληνου, είχαν την ευκαιρία να τρέξουν 200 περίπου δρομείς στο πλαίσιο του 1ου Αγώνα Δρόμου “Από Φάρο σε… Φάρο”, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη οργανωτική επιτυχία το Σάββατο 12 Ιουλίου από το λιμάνι της πόλης της Ναυπάκτου στην παραλία Δρέπανο Αχαΐας.

 

Η τελική διαδρομή του αγώνα ήταν μήκους 23 χλμ., δέκα από τα οποία στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, τρία επί της φωταγωγημένης Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και δέκα στον Νομό Αχαΐας.

 

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 9:00 μ.μ. ακριβώς στην Ναύπακτο από εκπρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού και οι δρομείς κινήθηκαν παραλιακά για πέντε περίπου χιλιόμετρα ενώ στη συνέχεια μέσω της ΕΟ Αντιρρίου – Ιτέας έφτασαν στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Στο τέλος της Γέφυρας κατευθύνθηκαν προς την παλιά ΕΟ Αθηνών – Πατρών με τελικό προορισμό τον Φάρο στο Δρέπανο.

 

Από την αρχή ξεχώρισαν οι Αμπντάλα Τανούς, Γιάννης Λουκάς, Γιάννης Σταματόπουλος και Νίκος Σκούταρης, με τον πρώτο να αναδεικνύεται σε νικητή του αγώνα πρώτος στην παραλία στο Δρέπανο που φιλοξένησε τον τερματισμό κάτω από το φως του Φάρου.

 

Ο χρόνος του νικητή ήταν 1:27:07, ενώ ακολούθησαν οι υπόλοιποι δρομείς με τη σειρά που αναφέρονται παραπάνω σε χρόνους 1:28:28, 1:28:51 και 1:30:48 αντίστοιχα.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Βηθλεέμ Σαπίου με χρόνο1:44:58, η οποία ήταν και 11η στην γενική κατάταξη, με τις Μυρσίνη Κολύφα και Μαρία Φιλιππακοπούλου να ακολουθούν σε χρόνο 1:58:12 και 1:59:00 αντίστοιχα.

 

Στην επιτυχία του αγώνα που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό και η Υπηρεσία Φάρων και την τεχνική υποστήριξη πραγματοποίησε η All About Running, συνέβαλαν καταλυτικά οι Δήμοι Ναυπάκτου και Πατρών, η Τροχαία Ναυπάκτου και η Τροχαία Πατρών που έλαβαν όλα τα απαραίτητα κυκλοφοριακά μέτρα για την ασφαλή κίνηση των δρομέων, το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και βέβαια η εταιρεία ΤΙΤΑΝ που ήταν ο μεγάλος χορηγός του αγώνα, καθώς και οι υποστηρίκτριες εταιρείες PHOTOVOLTAIC, ΔΑΛΚΑΦΟΥΚΗ ΟΙΚΟΣ ΕΠΕ, DOLE και το Αθλητικό Σωματείο Αετοσανίδας Cape Drepano.